Γ Εθνική / Τοπικά

Με απόλυτη ασφάλεια στο “λιμάνι” της παραμονής ο Οικονόμος Τσαριτσάνης

Γράφει ο Νίκος Μίχος, από την εφημερίδα του Μορφωτικού Συλλόγου Τσαριτσάνης 

Για μία ακόμη ποδοσφαιρική περίοδο, ο Οικονόμος Τσαριτσάνης ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις του με επιτυχία, καθώς παρά τις ποικίλες αντιξοότητες οι “πράσινοι” διατηρήθηκαν στην Γ’ Εθνική, κατά την στιγμή που ομάδες οι οποίες εκπροσωπούσαν πρωτεύουσες νομών δεν τα κατάφεραν.

Η συμμετοχή των πρωταθλητών Λάρισας στον 4ο όμιλο της κατηγορίας τους έφερε αντιπάλους με δύο αμιγώς επαγγελματικές ομάδες (Ολυμπιακός και Νίκη Βόλου) που μάχονταν για την πρώτη θέση μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, ενώ οι υπόλοιπες δώδεκα είχαν ως αντικειμενικό στόχο την παραμονή, κάτι που θα μπορούσαν να υλοποιήσουν μόνον οι επτά εξ αυτών.Ανάμεσα σε αυτές και ο ποδοσφαιρικός εκπρόσωπος της Τσαριτσάνης, που παρότι δεν ξεκίνησε με την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα την προσπάθειά του, στο δεύτερο μισό της “διαδρομής” πάτησε “γκάζι” και έτσι το ταξίδι τον οδήγησε με ασφάλεια στον πολυπόθητο “προορισμό”.

Σχεδιαστές και πρωτεργάτες στην φετινή πορεία ήταν ο προπονητής Κώστας Κατσάρας (τείνει να πολιτογραφηθεί Τσαριτσανιώτης, καθώς από το 2013 βρίσκεται ανελλιπώς στο “τιμόνι” του Οικονόμου, με εξαίρεση την περίοδο 2015-2016) και ο άμεσος συνεργάτης του Χάρης Νούσιας, οι οποίοι βασίστηκαν στην προσφορά 24 ποδοσφαιριστών, που – χωρίς την παραμικρή αμφιβολία – έκαναν κατάθεση ψυχής στους αγώνες που μετείχαν.

Αναλυτικότερα, το αγωνιστικό “φορτίο” μετέφεραν οι ακόλουθοι παίκτες (σε παρένθεση ο αριθμός συμμετοχών τους στο πρωτάθλημα):

Κουμπούρας (25), Τσακάλι – Μουλτσιάς (24), Xάμος – Γκαμπέτας (23), Καραλούλης – Καλφούντζος (22), Γαλάνης (21), Ντούφας (20), Περτζιόνι (18), Νούσιας (16), Μπουμπουνάρας (15), Τσάτσος – Κατσαμάγκας (14), Μπαλογιάννης – Τόλιος – Μιφτάρι (11), Γανός – Πετράκης (10), Αναστασίου – Δραχαλίβας – Χατζής (9), Καραγιάννης (3), Πίπιλας (2).

Κατά το πρωτάθλημα που έληξε, ο Οικονόμος σημείωσε 30 τέρματα, έχοντας ως πρώτο σκόρερ τον Σωτήρη Χάμο με 5, ακολουθούμενο από τον Χάρη Μουλτσιά με 4 και τους Λάζαρο Κουμπούρα – Γιάννη Μπαλογιάννη με 3.

Από δύο γκολ πέτυχαν οι Βασίλης Γκαμπέτας – Παναγιώτης Κατσαμάγκας – Αουρέλ Τσακάλι (αποδείχθηκε ο πιο ψύχραιμος από την άσπρη “βούλα” των 11 μέτρων, θέτοντας τέλος στην κακοδαιμονία που είχε ήδη στοιχίσει την απώλεια τριών πέναλτυ), ενώ από μία φορά σκόραραν οι Βασίλης Καραλούλης – Δημήτρης Ντούφας – Γιούλι Περτζιόνι – Μάνος Πετράκης – Δημήτρης Τόλιος και Γιώργος Τσάτσος.

Εις βάρος της ομάδας του και υπέρ του Οικονόμου, πέτυχε γκολ ο Κακκάβας (Αστέρα Ιτέας) όταν μονομάχησε με τον Κουμπούρα, μετά από υποδειγματική εκτέλεση φάουλ του Μπαλογιάννη που κατευθυνόταν προς τα δίχτυα.

Παράλληλα, τρία γκολ είναι “χάρτινα”, προϊόν της διαδικαστικής νίκης επί της Αναγέννησης Καρδίτσας, που αποχώρησε στο τέλος του πρώτου γύρου από το πρωτάθλημα.

Όσον αφορά το “παθητικό”, ο Οικονόμος δέχθηκε 34 τέρματα, με τον Παναγιώτη Νούσια (20) και τον Βασίλη Αναστασίου (14) να εμφανίζουν αντίστοιχες επιδόσεις, βάσει των αγώνων που
χρησιμοποιήθηκαν.Αξιοσημείωτο είναι ότι ο 38χρονος βετεράνος τερματοφύλακας του Οικονόμου κράτησε το “μηδέν” σε 5 αγώνες, ενώ ο 20χρονος επίδοξος διάδοχός του σε ένα παιχνίδι.

Δεδομένη υπήρξε και για την χρονιά που ολοκληρώνεται η ένθερμη συμπαράσταση των Τσαριτσανιωτών φιλάθλων, έστω και αν υπήρχε η παραδοξότητα τα αποτελέσματα του Οικονόμου να είναι χειρότερα στο “Γεώργιος Μητσιμπόνας” σε σχέση με τις αναμετρήσεις μακρυά από την Τσαριτσάνη, οι οποίες αποτέλεσαν και το πρόκριμα της επίτευξης του στόχου.

Περί τα τέλη Μαΐου, οι “πολεμιστές” του Οικονόμου θα λάβουν την απαραίτητη άδεια για την ανάπαυση που δικαιούνται, ενώ το επιτυχημένο υπό τον Χρήστο Μουλτσιά διοικητικό σχήμα θα προκηρύξει εκλογές για την ανάδειξη – βάσει του καταστατικού – της νέας διοίκησης για την επόμενη διετία.

Σε κάθε περίπτωση, ένας κύκλος επιτυχιών κλείνει, ένας άλλος θα ανοίξει για τον ιστορικότερο σύλλογο της επαρχίας Ελασσόνας…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected