Κατηγορίες
Διάφορα

Κλάμα! Φυγάς συμφώνησε να παραδοθεί αν του έκαναν 15.000…like!

Αρχικά ζητούσε 20.000 likes αλλά μετά από «παζάρια» με την Αστυνομία έπεσε στα 15.000.

Μια πολύ ιδιαίτερη διαπραγμάτευση έκανε ένας φυγάς στις ΗΠΑ, ζητώντας για να παραδοθεί στις Αρχές να συγκεντρώσει 15.000 likes στο Facebook. Ίσως, βέβαια, πιο παράδοξο κι από το ότι σκέφτηκε να ζητήσει κάτι τέτοιο, είναι ότι η Αστυνομία του Κονέκτικατ συμφώνησε.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, σε βάρος του 29χρονου Χοσέ Σιμς, που μάλλον βρίσκεται κάπου στη Νέα Υόρκη και καταζητείται από την αστυνομία του Κονέκτικατ, εκκρεμούν επτά εντάλματα σύλληψης για διάφορα αδικήματα, από διατάραξη της κοινής ειρήνης μέχρι συμπεριφορά επικίνδυνη για την υγεία ενός παιδιού.

Ο καταζητούμενος προσέγγισε μέσω Facebook τον αρχηγό της αστυνομίας του Κονέκτικατ και του είπε πως αν συγκεντρώσει 20.000 likes θα παραδοθεί. Μετά από «παζάρια», κατέληξαν στα 15.000 likes και κάπως έτσι έγινε το «deal».

Όπως ήταν αναμενόμενο, υπήρξαν και αντιδράσεις γι’ αυτή τη συμφωνία. Η Μάκι Χάμπερφιλντ, ειδική σε θέματα «αστυνομικής ηθικής και αστυνομικών διαδικαστικών θεμάτων» στο Κολέγιο Ποινικής Δικαιοσύνης Τζον Τζέι, τονίζει ότι ο Σιμς χρησιμοποιεί το Facebook για να εκμεταλλευτεί τόσο τα ΜΜΕ όσο και την αστυνομία, η οποία δεν έχει καμία δουλειά να διαπραγματεύεται με έναν ύποπτο, ούτε βέβαια να συμφωνεί σε μία ανταλλαγή με χιλιάδες likes.

Μιλώντας στο Associated Press, που βρήκε τον Σιμς μέσω Facebook (πού αλλού;), ο φυγάς εξήγησε ότι εννοεί απόλυτα αυτό που πρότεινε στις Αρχές και ότι θα τηρήσει τον λόγο του. «Ήθελα να τους δώσω ένα κίνητρο για όλη τη σκληρή δουλειά που κάνουν για να με πιάσουν», τόνισε.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected