Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πολλά τα πειράματα του Αναστασιάδη και ήττα για την Εθνική πριν την Ιταλία (vid)

Μετά το τραγικό πρώτο εικοσάλεπτο που έκανε η Ελλάδα στην Αττάλεια, εμφανίστηκε στο ματς με την Τουρκία και κατάφερε να μειώσει μάλιστα στην τελευταία φάση του ματς.

Οι απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών είναι το μόνο… ελαφρυντικό στην κακή εικόνα που έδειξε η εθνική Ελλάδος στο φιλικό κόντρα στους Τούρκους. Η εύκολη ήττα με 2-1 (το γκολ του Κουρμπέλη στο 93′) είναι ηχηρό «καμπανάκι» ενόψει των δύο αναμετρήσεων με Ιταλία και Αρμενία το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου στο ΟΑΚΑ! Δοκάρι ο Σάμαρης.

Φιλικό προετοιμασίας, πειραμάτων, συμπερασμάτων και τελικά… προβληματισμού έδωσε η Εθνική στην Αττάλεια, λίγες ημέρες πριν τις αναμετρήσεις με Ιταλία (08/06) και Αρμενία (11/06) για τα προκριματικά. Το τελικό 2-1, που διαμορφώθηκε δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, αποτελεί καλή βάση περισυλλογής για το τεχνικό επιτελείο, ώστε να διορθώσει πολλά από τα κακώς κείμενα της ομάδας.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης έδωσε την ευκαιρία σε πολλούς παίκτες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος να κάνουν το ντεμπούτο τους ως διεθνείς. Συγκεκριμένα ο Πασχαλάκης στην εστία, ο Βαλεριάνος ως κεντρικός αμυντικός και ο Σιώπης ως αμυντικός μέσος χρίστηκαν επίσημα διεθνείς, πλαισιώνοντας τους Μαυριά, Κουρμπέλη και Κούτρη στην άμυνα, Σάμαρη στον άξονα και Φορτούνη, Πέλκα και Μασούρα πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Κουλούρη, στο 4-2-3-1.

το φιλμ του αγώνα ΕΔΩ

Συνθέσεις

ΤΟΥΡΚΙΑ (Σενιόλ Γκιουνές): Ουγκουρτσάν, Καγκλάρ, Αϊχάν, Σανγκαρέ, Μεράς, Οκάι, Τουφάν (46’ Οζιακούπ), Ουντέρ (80’ Μπελόζογλου), Γιασιτσί, Καραμάν (46’ Ομούρ), Τοσούν (56’ Γκιουβέν)

ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Πασχαλάκης, Μαυρίας, Κουρμπέλης, Σάμαρης, Κούτρης (46’ Σταφυλίδης), Σιώπης (75’ Μάνταλος), Βαλεριάνος (54’ Μπουχαλάκης), Μασούρας (65’ Ντουρμισάι), Πέλκας (46’ Κολοβός), Φορτούνης, Κουλούρης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected