Αθλήματα

Πρωταθλητές Καλοβελώνης και Περβολαράκης στο Ισραήλ

Ο Μάρκος Καλοβελώνης και ο Μιχάλης Περβολαράκης αναδείχθηκαν πρωταθλητές στο Akko του Ισραήλ, κερδίζοντας σε έναν ωραίο τελικό τους Julian Bradley και Florian Lakat.

Όπως αναφέρει το tennisnews, οι δυο Έλληνες τενίστες επικράτησαν των Bradley και Lakat, No. 2 στο ταμπλό, με 6-7 (9), 6-4, 10-6, σε έναν συναρπαστικό τελικό που ξεπέρασε τις 2 ώρες σε διάρκεια.

Στο 1ο σετ, οι Καλοβελώνης και Περβολαράκης έχασαν προβάδισμα με 2-0 στα games, καθώς και 2 set point στο συγκλονιστικό tie-break, στο 8-7 και στο 9-8. Τελικά, οι Bradley και Lakat πήραν το σετ στο 3ο τους set point, με 11-9.

Ο τελικός για τους πρωταθλητές μας κρεμόταν από μια κλωστή σε όλο το 2ο σετ, που ήταν απολύτως ισορροπημένο μέχρι το 4-4. Τότε, οι δυο Έλληνες παίκτες κέρδισαν 2 πολύ κρίσιμα games για να κατακτήσουν το 2ο σετ με 6-4.

Στο super tie-break που έκρινε τους πρωταθλητές, Καλοβελώνης και Περβολαράκης “ξέφυγαν” με 8-5 σε κρίσιμο σημείο, για να το κατακτήσουν τελικά με 10-6 και να ολοκληρώσουν τη μεγάλη ανατροπή, έπειτα από 2 ώρες και 2 λεπτά παιχνιδιού.

Με ανατροπή είχαν προσπεράσει και το εμπόδιο των κορυφαίων του ταμπλό, των Benjamin Lock και Courtney John Lock από τη Ζιμπάμπουε, με 4-6, 6-4, 10-6 στα ημιτελικά, ενώ στα προημιτελικά είχαν κερδίσει τους Roee Benya και Lior Goldenberg με 6-0, 6-4.

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος που κέρδισαν μαζί οι δυο Έλληνες τενίστες. Για τον Καλοβελώνη ήταν ο 15ος τίτλος στα διπλά σε διοργάνωση της ITF, ενώ για τον Περβολαράκη ήταν ο 6ος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected