Κατηγορίες
Αθλήματα

Έξι ελληνικές συμμετοχές φέτος στα ευρωπαϊκά κύπελλα, στην κληρωτίδα και η Βέροια 2017!

Αύριο Τρίτη είναι η καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής στα Κύπελλα Ευρώπης του Χάντμπολ και ήδη έχουν γίνει γνωστές οι επίσημες θέσεις -σε κάποιες περιπτώσεις- αλλά και οι προθέσεις -σε κάποιες άλλες- των σωματείων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του e-handball η εικόνα που υπάρχει αυτή την στιγμή είναι πως από τις οχτώ ομάδες που είχαν δικαίωμα να αγωνιστούν στην Ευρώπη οι έξι θα συμμετέχουν κανονικά (6/8), σαφέστατα θετική εξέλιξη, αν υπολογίσει κανείς ότι πέρσι το καλοκαίρι το ποσοστό ήταν αρχικά 2/8 και τελικά με Διομήδη Άργους και Αερωπό Έδεσσας να παίρνουν τις θέσεις ΠΑΟΚ και Δούκα, έγινε 4/8!

Πιο αναλυτικά, ο Ολυμπιακός ΣΦΠ/Όμιλος Ξυνή είχε δικαίωμα να αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ (προκριματικά), αλλά όπως και στο βόλεϊ δήλωσε συμμετοχή στο δεύτερο τη τάξη ευρωπαϊκό, το EHF Cup, καθώς και στα δύο αθλήματα δεν υπάρχει γήπεδο που να πληροί τις προϋποθέσεις για την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι υποδομές εξάλλου -με ευθύνη 100% του κράτους- είναι η μεγάλη… μάστιγα του ελληνικού αθλητισμού και δει του χάντμπολ, αφού κανένα σπορ δεν μπορεί να εξελιχθεί και να διαδοθεί χωρίς εγκαταστάσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπάρχει γήπεδο για την Εθνική Ανδρών, προκειμένου να αγωνιστεί στην Αθήνα των 5 εκατομμυρίων κατοίκων!

Η ΑΕΚ θα ήθελε να αγωνιστεί στο Τσάλεντζ Καπ –και όχι στο ΕΗF Cup που έχει δικαίωμα ως δευτεραθλήτρια- αφού εκεί υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες διάκρισης, αλλά την τελική απόφαση θα πάρει η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Ο Αερωπός Έδεσσας που κατέλαβε την 3η θέση στην Handball Premier, θα εξαργυρώσει την εξαιρετική του χρονιά με ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, δηλώνοντας συμμετοχή (Τσάλεντζ Καπ).

Ο ΠΑΟΚ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά φαίνεται δεν θα δηλώσει συμμετοχή στους άνδρες, αντίθετα οι γυναίκες θα είναι παρούσες στα ευρωπαϊκά κύπελλα, πιθανότατα στο EHF Cup, ως πρωταθλήτριες, αν και υπάρχει η επιθυμία να αγωνιστεί στο Τσάλεντζ Καπ, αλλά και σε αυτή την περίπτωση τον τελευταίο λόγο έχει η Ευρωπαϊκή.

Επίσης τόσο η Νέα Ιωνία, όσο και η Βέροια 2017 θα δηλώσουν συμμετοχή (Τσάλεντζ Καπ αμφότερες) και αυτό είναι μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη, αφού πέρσι στις γυναίκες καμία ομάδα δεν έπαιξε Ευρώπη, ενώ φέτος θα έχουμε 3/4 με μοναδική απώλεια την Αναγέννηση Άρτας που αποφάσισε να μην παίξει Ευρώπη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected