Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Γκέλαρε” λόγω VAR η Βραζιλία (vid)

Η Βραζιλία «κόλλησε» στο 0-0 με τη Βενεζουέλα.

Η πρώτη σημαντική έκπληξη στο Copa America, είναι γεγονός. Για την 2η αγωνιστική του πρώτου ομίλου, η «οικοδέσποινα» Βραζιλία, έμεινε στο 0-0 με την Βενεζουέλα, που ακόμη δεν έχει δεχθεί γκολ στη διοργάνωση.

Βέβαια, για να φθάσουν στην «γκέλα» της «σελεσάο»… χρειάσθηκε η χρήση του VAR, καθώς μέσω του συστήματος βοήθειας στον διαιτητή, ακυρώθηκαν δύο τέρματα που σημείωσαν οι γηπεδούχοι.

Στο 58ο λεπτό, ο Γκαμπριέλ Ζεσούς σκόραρε, αλλά ο διαιτητής αφού συμβουλεύθηκε το VAR ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ του Φιρμίνο, όπως συνέβη και στο 88ο λεπτό, όταν σκόραρε ο Κουτίνιο, αλλά ο Φιρμίνο ήταν και πάλι σε αντικανονική θέση.

Οι Βενεζουελάνοι, είχαν σπουδαία ευκαιρία να προηγηθούν στο 19` αλλά ο Ροντόν έστειλε την μπάλα λίγο άουτ, ενώ νωρίτερα οι Νέρες (14`) και Ριτσάρλισον (16`), δεν κατάφεραν να σκοράρουν από πλεονεκτική θέση.

Πλέον, οι Βραζιλιάνοι θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο τελευταίο ματς του ομίλου με αντίπαλο το Περού, με το οποίο «συγκατοικούν» στην κορυφή του ομίλου με τέσσερις βαθμούς.

Συνθέσεις

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Τίτε): Αλισον, Αλβες, Μαρκίνιος, Σίλβα, Φιλίπε Λουϊς, Κασεμίρο (57` Φερναντίνιο), Αρτουρ, Νέρες (72` Εβερτον), Κουτίνιο, Ριτσάρλισον (46` Γκαμπριέλ Ζεσους), Φιρμίνο.

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ (Ραφαέλ Ντουνταμέλ): Φαρίνες, Ροζάλες, Οσόνιο, Βιλανουέβα, Ερνάντες, Ματσίς (76` Φιγκουέρα), Ερέρα (66` Σοτέλδο), Μορένο, Ρινκόν, Μουρίγιο, Ροντόν (85` Μαρτίνες).

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, το Περού επικράτησε 3-1 της Βενεζουέλας και διεκδικεί ακόμη και την κορυφή του πρώτου ομίλου στο Κόπα Αμέρικα.

Οι παίκτες του Ρικάρντο Γκαρέκα, αιφνιδιάσθηκαν στο πρώτο μέρος και κατάφεραν να ισοφαρίσουν το πέναλτι του Μάρτινς στο 28`, χάρη στο γκολ του Γκερέρο στο τελευταίο λεπτό πριν την ανάπαυλα. Στο 55ο λεπτό, ο Τζέφερσον Φαρφάν έδωσε προβάδισμα στους Περουβιανούς, που κατάφεραν να διατηρήσουν το πλεονέκτημα μέχρι και το πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Φλόρες, διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Συνθέσεις

ΠΕΡΟΥ (Ρικάρντο Γκαρέκα): Γκαγέσε, Αντβίνκουλα, Ζαμπράνο (85` Αραούχο), Αμπρααμ, Τραουκο, Γιοτούν, Τάπια, Πόλο, Φαρφάν, Κουέβα (79` Φλόρες), Γκερέρο (90` Γκονζάλες).

ΒΟΛΙΒΙΑ (Εντουάρντο Βιγιέγκας): Λάμπε, Ντιέγκο Μπεχαράνο, Χακίν, Ζουσίνιο, Μαρβίν Μπεχαράνο, Σαουσέδο (71` Φερνάντες), Ζουστινιάνο, Σααβέρδα (73` Βάκα), Κάστρο (80` Αλβάρες), Μαρτίνς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected