Κατηγορίες
Αθλήματα

Εντυπωσιάζουν τα ελληνόπουλα στο Crna Reka Open U16

Πλούσια είναι η ελληνική εκπροσώπηση στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe, Crna Reka Open U16, με τους Δημήτρη Παλιούρα, Αδαμάντιο Σταύρακα και την Ελένη Λαζαρίδου (φωτ) να έχουν προκριθεί στα ημιτελικά των μονών, την Ελένα Παλιούρα στα ημιτελικά του διπλού κοριτσιών και τους Σταύρακα και Τάσο Τσελεπή στον τελικό του διπλού αγοριών.

Χωρίς χαμένο σετ έχει μπει στους ημιτελικούς του μονού της διοργάνωσης της 3ης κατηγορίας U16 της Tennis Europe o Δημήτρης Παλιούρας, ο οποίος απέκλεισε τον Ferdi Tangal με 6-3, 6-2, τον Boris Mrkev με 6-1, 6-1 και τον Τάσο Τσελεπή με 6-1, 6-4. Σήμερα θα αντιμετωπίσει τον Γερμανό Erik Schiessl για μια θέση στον τελικό.

Όπως αναφέρει το tennisnews, θέση στον τελικό θα διεκδικήσει και ο Αδαμάντιος Σταύρακας, ο οποίος απέκλεισε τον Eldin Huseinovic (5-0, εγκατάλειψη), τον Stefan Skobelev με 5-7, 7-6 (3), 6-1 και τον Marko Stoilkovski, No. 2 στο ταμπλό, με 6-3, 6-3. Στον ημιτελικό, ο Σταύρακας θα αναμετρηθεί με τον Σέρβο, Mihailo Savic.

Στο ταμπλό των αγοριών είχαμε πολύ δυνατή ελληνική παρουσία, καθώς ως τα προημιτελικά έφτασαν οι Τσελεπής και Νικόλαος Σφυράκης, ως τον 3ο γύρο οι Μάριος Σαμολαδάς, Βαγγέλης Μπόγρης και Στάθης Τριανταφυλλίδης και ως τον 2ο γύρο οι Σπύρος Τερλεμές, Γιώργος Σαλτίδης, Τάσος Μανταλενάκης, Φίλιππος Σεραφείμ, Γιάννης Παναγιωτίδης, Πασχάλης Μιχαλόπουλος και Αχιλλέας Ραφαήλ Κουσαρίδης.

Στο μονό των κοριτσιών, στο ταμπλό παραμένει ακόμα η Ελένη Λαζαρίδου (φωτογραφία), η οποία έχει μπει στους ημιτελικούς. Η Λαζαρίδου απέκλεισε την Ivana Milkova με 6-1, 6-0, την Yelyzaveta Kostyuk με 6-2, 6-1 και την Iva Daneva με 6-2, 6-4. Θα διεκδικήσει την είσοδό της στον τελικό απέναντι στην Iva Kuzmanoska, που είναι στο Νο. 3 του ταμπλό.

Από τις υπόλοιπες Ελληνίδες που συμμετείχαν στη διοργάνωση του Καβάνταρτσι, οι Κατερίνα Ζαφειροπούλου, Μάρθα Δαλαπάσχου και Άννα Νοβρατίδου ολοκλήρωσαν τις πορείες τους στον 3ο γύρο, ενώ οι Αριάδνη Συμέλα Κοκούλα, Τατιάνα-Έλενα Γιτοπούλου, Ευτυχία Σαλτίδου και Έλενα Παλιούρα στον 2ο γύρο.

Στα διπλά της χωμάτινης διοργάνωσης της Βόρειας Μακεδονίας, οι Σταύρακας και Τσελεπής έχουν προκριθεί στον τελικό, μετά την πολύ δύσκολη νίκη τους επί των Μπόγρη και Σαμολαδά με 6-4, 2-6, 10-8. Σήμερα θα αντιμετωπίσουν τους κορυφαίους του ταμπλό, Lazar Danic και Marko Stoilkovski.

Στο διπλό των κοριτσιών, οι Έλενα Παλιούρα και Nina Marinkovikj, κέρδισαν τις Kostyuk και Julia Zlateva με 6-2, 1-6, 10-7, για να μπουν στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν τις Ekaterina Burenina και Anastasija Stoiljkovic. Και στον άλλον ημιτελικό υπήρξε ελληνική εκπροσώπηση, καθώς αγωνίστηκαν εκεί οι Κοκούλα και Ζαφειροπούλου, αλλά ηττήθηκαν από τις κορυφαίες του ταμπλό, Neda Milenkovic και Jana Stojanova (6-2, 6-0), με αποτέλεσμα να μείνουν εκτός τελικού.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected