Κατηγορίες
Αθλήματα

Φοβερός αγώνας στο Ζάππειο στο 7ο Protergia Athens Street Pole Vault

Ένα απόγευμα που ξεκίνησε εξαιρετικά δύσκολα, λόγω του δυνατού ανέμου εξελίχθηκε στο καλύτερο Athens Street Pole Vault, της σύντομης ιστορίας του.

Η έβδομη έκδοση του αγώνα είχε αστέρες, είχε παλμό είχε αρκετή ζεστή και ακόμη περισσότερο αέρα, όμως, το σημαντικότερο είχε εξαιρετικές επιδόσεις. Ο Πιορτ Λίσεκ αναδείχθηκε νικητής αφού ξεπέρασε τα 5,84 μ. και βελτίωσε το ρεκόρ διοργάνωσης, το οποίο σημειωολογικά είχε πετύχει στον πρώτο αγώνα, το 2013 στον ίδιο χώρο, ο Γερμανός Μπιορν Οττο με 5,83 μέτρα.

Ο Πολωνός στη συνέχεια προσπάθησε να κάνει την υπέρβαση και έβαλε τον πήχη στα 6,00 μ., όπου τα τρία του άλματα ήταν εξαιρετικά καλά. Ο Λίσεκ έδωσε όμορφο παλμό στην εξέδρα και κατάφερε να μετατρέψει τον αγώνα σε έναν από τους κορυφαίους που έγιναν φέτος στην Ευρώπη.

Ο Λίσεκ είχε την χαρά να δει στις εξέδρες και την οικογένεια του που ήρθε στην Ελλάδα, προκειμένου να του κάνει έκπληξη. Ο Πολωνός ξεπέρασε σήμερα για 51η φορά τα 5,80 μέτρα

Έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής του έκανε σήμερα και ο Εμμανουήλ Καραλής, που με άλμα στα 5,71 μ. πέτυχε την πέμπτη επίδοση της καριέρας του και παράλληλα έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να ανέβει ακόμη υψηλότερα.

Ο 20χρονος αθλητής παρότι δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το αρχικό ύψος των 5,35 μ., στη συνέχεια και παρά τον δυνατό άνεμο, που δημιούργησε πολλά προβλήματα σε όλους τους μετέχοντες κατάφερε να υπερβεί με την πρώτη τα 5,50 μ., 5,61 μ. και 5,71 μ., που είναι η τέταρτη επίδοση της καριέρας του. Πολύ καλή εμφάνιση και ο Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος ήταν τρίτος στον σημερινό αγώνα. Ο κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ ξεπέρασε τα 5,61 μ., επίδοση πολύ κοντά στο φετινό του 5,63 μ., ενώ νωρίτερα πέτυχε με την πρώτη τα 5,20 μ., 5,35 μ., 5,50 μ. και με την δεύτερη τα 5,61 μέτρα.

Ο πρωταθλητής της Γλασκώβης, Πάβελ Βογιεκόβσκι δεν κατάφερε να καταταχθεί, αφού έκανε τρία άκυρα άλματα στα 5,35 μέτρα. Συνολικά μόλις πέντε αθλητές κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 5,50 μ., χρονική στιγμή όπου ο αέρας ήταν εξαιρετικά δυνατός, σε σχέση με αργότερα όπου ο πήχης ανέβηκε πιο ψηλά.

“Ήταν ένας όμορφος αγώνας με το κοινό να μας δίνει φοβερό παλμό. Παρότι δυσκολεύτηκα να βρω το ρυθμό μου λόγω του αέρα, κατάφερε στο τρίτο άλμα στα 5,35 μ. να ανακάμψω και τελικά να κάνω έναν πολύ καλό αγώνα. Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα σε μεγάλα άλματα. Συνεχίζω τη σκληρή δουλειά με στόχο να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23 και φυσικά αργότερα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα. Η διοργάνωση ήταν πολύ καλή, είναι πάντα ωραίο να συμμετέχεις σε αυτόν τον αγώνα”, είπε ο νεαρός.

“Ημουν για μία ακόμη φορά στη διοργάνωση και είμαι χαρούμενος που κατάφερα να κάνω το ρεκό αγώνα. Μου αρέσει να έρχομαι εδώ, ο κόσμος είναι ενθερμος και οι συνθήκες καλές. Σήμερα δυσκολευτήκαμε, ωστόσο τελικά όλα πήγαν καλά. Ο στόχος φέτος είναι να ξεπεράσω τα 6,00 μ. στον ανοιχτό και σήμερα έδειξα πως είμαι κοντά”, είπε ο Λίσεκ. Από την πλευρά του ο Κώστας Φιλιππίδης δήλωσε: ¨”Μου αρέσει πολύ να αγωνίζομαι στο Ζάππειο, νομίζω ότι είναι η αγαπημένη μου στάση. Σήμερα δυσκολευτήκαμε αρκετά λόγω του αέρα με συνέπεια να ξεκινήσω με άλλα κοντάρια και διαφορετική φόρα, από ότι είχα προγραμματίσει. Συνεχίζω τους αγώνες μου, πιθανότατα στη Λοζάνη, ενώ πριν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αναμένεται να κάνω τρία ακόμη μίτινγκ. Βασική μου επιδίωξη είναι να είμαι σταθερός και να είμαι στους αγώνες, αφού είμαστε ακόμη πολύ νωρίς στη σεζόν”.

Την απονομή στους αθλητές έκαναν οι δύο κορυφαίες αθλήτριες μας στο επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου, που βρέθηκαν στο Ζάππειο και χειροκρότησαν ορισμένους από τους κορυφαίους άλτες της Ευρώπης.

Τον αγώνα παρακολούθησαν πολλά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας, ο πρόεδρος Κώστας Παναγόπουλος, εκπρόσωποι της Protergias, και πολλοί πρωτθλητές μας, ανάμεσα σε αυτούς και η Βούλα Παπαχρήστου.

Το 7ο Protergia Athens Street Pole Vault διοργανώνει ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και ονομαστικό χορηγό την Protergia.

Τα αποτελέσματα

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected