Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Στα ημιτελικά μετά από “θρίλερ” στα πέναλτι η Βραζιλία! (vid)

Η Βραζιλία έστω και μετά κόπων και βασάνων βρίσκεται στα ημιτελικά του Copa America, επικρατώντας της Παραγουάης στα πέναλτι με 4-3.

Η πεντακαμπεάο μπήκε ως το απόλυτο φαβορί στην Arena do Gremio του Πόρτο Αλέγκρε. Ωστόσο το πρώτο ημίχρονο πέρασε ήσυχα για τους Παραγουανούς που κράτησαν με σχετική ευκολία το 0-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η αποβολή του Μπαλμπουένα εκτός περιοχής στον Φιρμίνο, επέφερε την κόκκινη κάρτα στον κεντρικό αμυντικό των φιλοξενούμενων στο 58’. Από εκεί και πέρα είχαμε… κατηφόρα ε τους Βραζιλιάνους να βομβαρδίζουν την εστία του Φερνάντες.

Λίγο όμως οι ικανότητες του κίπερ της Παραγουάης που σταμάτησε δύο φορές τους επιθετικούς των γηπεδούχων (70’, 89’), λίγο η αστοχία των Άλβες (59’), Ζεσούς (74’) και Φιρμίνο (76’) και το 0-0 παρέμενε. Οι παίκτες του Τίτε μάλιστα είχαν και την τελευταία μεγάλη φάση της κανονικής διάρκειας, αλλά ο Γουίλιαν στο 90+1’ σημάδεψε το δοκάρι.

Τελικά όλα έμελλε να κριθούν στη ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Εκεί ο Άλισον απέκρουσε την εκτέλεση του Γκόμες, αλλά μετά από εύστοχες εκτελέσεις των Γουίλιαν, Αλμιρόν, Μαρκίνιος, Βαλντέζ, Κουτίνιο και Ρόχας, ο Φιρμίνο ισοφάρισε τις άστοχες εκτελέσεις με την μπάλα να φεύγει εκτός εστίας στο δικό του πέναλτι.

Για καλή του τύχη όμως με το σκορ στο 4-4, ο Γκονζάλες αστόχησε και αυτός, για να έρθει ο Χόρζε Ζεσούς με ψυχραιμία να κάνει το 5-4 και να λυτρώσει τους Βραζιλιάνους.

Πλέον η διοργανώτρια βρίσκεται στον ημιτελικό του Copa America και θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Αργεντινή – Βενεζουέλα.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected