Κατηγορίες
Basket

Κληρώσεις για όλα τα…γούστα στο Champions League!

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η κλήρωση του Basketball Champions League για τη σεζόν 2019 – 20 με τη συμμετοχή της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Περιστερίου.

Όπως αναφέρει το basketa.gr, οι τρεις ελληνικές ομάδες έμαθαν τους αντιπάλους τους και βρέθηκαν όλες σε ομίλους που έχουν “εύκολους” και “δύσκολους” αντιπάλους. Όλα αυτά στη θεωρία βέβαια, καθώς στην πράξη έχουμε δει πολλές ανατροπές και πολύ συχνά.

Η ΑΕΚ κληρώθηκε στον δεύτερο όμιλο και θα αντιμετωπίσει την ιδιαίτερα φιλόδοξη και πάντα επικίνδυνη Χάποελ Ιερουσαλήμ, την έμπειρη Μπαντίρμα (πρώην Μπάνβιτ, αφού ο χορηγός αποχώρησε), την ιστορική Πο Ορτέζ, την πολωνική Βλότσλαβεκ και την έκπληξη του γερμανικού πρωταθλήματος Ράστα Βέχτα. Έχει ακόμη και δύο άγνωστους Χ , που υπάρχουν σε όλα τα γκρουπ, καθώς είναι οι ομάδες που θα προκύψουν από τους δύο προκριματικούς γύρους.

Το Περιστέρι κληρώθηκε στον Γ’ Όμιλο και θα αντιμετωπίσει κάποιες ομάδες που γνωρίζουμε πολύ καλά όπως η Μπάμπεργκ του Νίκου Ζήση (αν και ο Έλληνας γκαρντ δεν αγωνίζεται πλέον στη γερμανική ομάδα), η Ιμπεροστάρ Τενερίφη που ήταν η πρώτη ομάδα που κατέκτησε το τρόπαιο, ήταν παρούσα στο φετινό Final Four και έχει ελληνικούς δεσμούς (Μπόγρης, Κατσικάρης, Βασιλειάδης, Τσαϊρέλης, Λαμπρόπουλος), η Γκάζιαντεπ από την Τουρκία στην οποία έχει διατελέσει προπονητής ο Στέφανος Δέδας και ακόμη η Ρίγα, η Νίμπουρκ και δύο ομάδες από τους προκριματικούς γύρους.

Ο ΠΑΟΚ κληρώθηκε στον Δ’ Όμιλο με τη λιθουανική Νεπτούνας Κλαϊπέντα, την Μπεσίκτας, τη γαλλική Ντιζόν, τη Σαραγόσα που έφτασε ως τους ημιτελικούς του πρωταθλήματος Ισπανίας φέτος και επιστρέφει στην Ευρώπη μετά από τρία χρόνια απουσίας, την ιταλική Μπρίντιζι και -κλασικά- δύο ομάδες από τους δύο προκριματικούς γύρους.

Οι ομάδες που ήταν οι επίτιμες καλεσμένες στην κλήρωση ήταν έξι ομάδες που ήταν παρούσες και στις τρεις σεζόν του BCL και έχουν φτάσει τουλάχιστον ως τη φάση των 16. Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ και μαζί τους οι Μπαντίρμα (πρώην Μπάνβιτ), Μπεσίκτας, Ιμπεριστάρ Τενερίφη, Νεπτούνας Κλαϊπέντα. Οι εκπρόσωποι των ομάδων ήταν αυτοί που βοήθησαν και στη διαδικασία της κλήρωσης.

Α’ Προκριματική φάση

1.Ίντερ Μπρατισλάβα-Φιμπούργκ Ολιμπίκ

2.Κάρχου-Τσμόκι Μινσκ

3.Σεντερτάγιε Κινγκς-Μπάλκαν Μπότεβγκραντ

4.Κάπφενμπεργκ Μπουλς-Κίεβ Μπάσκετ

5.Φάλκο Σομπετάλι-Οραντέα

6.Πρίστινα-Λέγκια Βαρσοβίας

7.Μπενφίκα-Γκρόνινγκεν

8.Κεραυνός Λευκωσίας-Μπάκεν Μπέαρς

B’ Προκριματική Φάση

9.Νικητής 8-Λιετκαμπέλις

10.Νικητής 7-Μόρναρ Μπαρ

11.Νικητής 2-Τόρουν

12.Νικητής 5-Βέντσπιλς

13.Νικητής 3-Αντβέρπ

14.Νικητής 4-Σαν Πάμπλο Μπούργος

15.Νικητής 6-Νίζνι Νόβγκοροντ

16.Νικητής 1-Τέλεκομ Μπάσκετς Μπον

Στον Γ’ Όμιλο το Περιστέρι με Γκάζιαντεπ και τους Νικητές των αγώνων 10 και 15. Περιμένει και τους άλλους αντιπαλους του.

Κανονική Περίοδος

Α’ Όμιλος

Οστάνδη

Ντινάμο Σάσαρι

Στρασμπούργκ

Τουρκ Τέλεκομ

Μανρέσα

Ούνετ Χολόν

Νικητής 11

Νικητής 9

Β’ Όμιλος

ΑΕΚ

Χάποελ Ιερουσαλήμ

Μπαντίρμα

Πο Ορτέζ

Ανβίλ Βλότσλαβεκ

Ράστα Βέχτα

Νικητής 14

Νικητής 13

Γ’ Όμιλος

Μπάμπεργκ

Ιμπεροστάρ Τενερίφη

Νίμπουρκ

Περιστέρι

Γκάζιαντεπ

Ρίγα

Νικητής 10

Νικιητής 15

Δ’ Όμιλος

ΠΑΟΚ

Νεπτούνας Κλαϊπέντα

Μπεσίκτας

Ντιζόν

Σαραγόσα

Μπρίντιζι

Νικητής 16

Νικητής 12

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected