Κατηγορίες
Αθλήματα

Στα ημιτελικά τα κορίτσια μας!

Η Μιχαέλα Λάκη, η Αθηνά Πήττα και η Νικολέτα Παρετζόγλου, οδήγησαν την Ελλάδα στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U14 των κοριτσιών της Tennis Europe!

Συνεχίζουν τη νικηφόρα πορεία τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα European Summer Cups U14 τα κορίτσια μας, που είχαν πάρει την 1η θέση στο προκριματικό τουρνουά του Rivne της Ουκρανίας, και σήμερα κέρδισαν και την πρώτη τους μάχη στην τελική φάση, που φιλοξενείται στο San Remo της Ιταλίας.

Όπως αναφέρει το tennisnews, αντίπαλη ομάδα ήταν η Σλοβακία και οι δυο κορυφαίες Ελληνίδες παίκτριες της κατηγορίας, η Μιχαέλα Λάκη και η Αθηνά Πήττα, οδήγησαν για μια ακόμα φορά τη χώρα μας ως τη νίκη.

Η Αθηνά έπαιξε στον πρώτο αγώνα της Εθνικής, επικρατώντας της Nina Vargova με 7-6 (2), 6-1. Ακολούθησε το παιχνίδι της Μιχαέλας, που πάλεψε για 2,5 ώρες απέναντι στη Nikola Daubnerova, την οποία παρά το κακό της ξεκίνημα, κατάφερε να κερδίσει σε ένα συγκλονιστικό ματς, με 0-6, 6-4, 7-5. Το διπλό είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και η ομάδα της Σλοβακίας πήρε τη νίκη.

ΕΛΛΑΔΑ – ΣΛΟΒΑΚΙΑ 2-1
Αθηνά Πήττα – Nina Vargova 7-6 (2), 6-1
Μιχαέλα Λάκη – Nikola Daubnerova 0-6, 6-4, 7-5
Λάκη/Παρετζόγλου – Sarinova/Vargova 3-6, 0-6

Αύριο, η ελληνική ομάδα, που βρίσκεται στον Sam Remo με αρχηγό τον Φοίβο Μιχαλόπουλο, θα αντιμετωπίσει για τα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος την Ελβετία, που κέρδισε την οικοδέσποινα Ιταλία με 3-0.

Πρόκειται προφανώς για μια πολύ δυνατή ομάδα, με κορυφαίες παίκτριες τη Celine Naef, No. 9 στην κατάταξη U14 των κοριτσιών στην Ευρώπη, και την Karolina Kozakova, No. 13 στην κατάταξη U14 των κοριτσιών στην Ευρώπη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected