Αθλήματα

Στον τελικό του Getxo η Παπαμιχαήλ!

Μετά από 3,5 ώρες μιας μεγάλης μάχης, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση επί της Irene Burillo Escorihuela και προκρίθηκε στον σημαντικότερο τελικό της καριέρας της!

Όπως αναφέρει το tennisnews, για πρώτη φορά θα αγωνιστεί σε τελικό διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων της ITF στα μονά η Δέσποινα, η οποία χρειάστηκε 3 ώρες και 21 λεπτά μιας τεράστιας μάχης, μέχρι να κάμψει την αντίσταση της Burillo Escorihuela με 6-4, 6-7 (4), 6-3.

Η 26χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια ήταν πίσω με 0-3 στο εναρκτήριο σετ, όμως κέρδισε τα 6 από τα 7 επόμενα games και το κατέκτησε με 6-4. Στο 2ο σετ ήταν επίσης πίσω με 2-4 και με 3-5, αλλά ισοφάρισε σε 5-5 και αργότερα έστειλε το σετ στο tie-break. Εκεί δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή στο σετ, χάνοντάς το με 4-7.

Η μάχη συνεχίστηκε στο 3ο σετ, το οποίο είχε πολλά γεμάτα games, με τη Δέσποινα όμως να έχει τον τελευταίο λόγο στα 5 από τα 6 πρώτα, αποκτώντας ένα προβάδισμα με 5-1. Η 22χρονη Ισπανίδα αντεπιτέθηκε και μείωσε σε 5-3, όμως η Δέσποινα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με love service game, για να πάρει τη μεγάλη πρόκριση.

Θα είναι ο σημαντικότερος τελικός στην καριέρα της Ελληνίδας στα μονά, σε μια φανταστική εβδομάδα, στην οποία απέκλεισε μεταξύ άλλων και την κορυφαία του ταμπλό, Nadia Podoroska, που βρίσκεται στο Νο. 258 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA.

Στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης των 25.000 δολαρίων του Getxo της Ισπανίας, η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει είτε τη Μεξικανή Ana Sofia Sanchez Palau, είτε την Αιγύπτια Sandra Samir.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected