Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Καλοκαίρι…αγωνίας για τη θέση της Ελλάδας στο UEFA Ranking

Δύσκολο καλοκαίρι είναι αυτό που διανύουμε για τη θέση της Ελλάδας στο Country UEFA Ranking.

Όπως αναφέρει το Sportime, η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά πιο πίσω από την Κύπρο και την 15η θέση που εξασφαλίζει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια για την περίοδο 2021-22. Κλειδί την επόμενη εβδομάδα το ΑΕΛ – Αρης.

Μία νίκη, αυτή του Ατρομήτου (1-2 στην έδρα της Στρέντα) και δύο ισοπαλίες ήταν ο απολογισμός. Στην πρώτη τουλάχιστον ευρωπαϊκή εβδομάδα των ελληνικών ομάδων. Πλζεν – Ολυμπιακός έμειναν στο 0-0 και Αρης – ΑΕΛ επίσης χωρίς σκορ, αφήνοντας ανοιχτούς εν όψει των ρεβάνς. Η Ελλάδα θέλει να μείνει μίνιμουμ στην 15η θέση, για να διατηρήσει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια. Αν δεν το καταφέρει, χάνει μία ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σαφώς και με δύο εκτός έδρας ματς από τα τρία, οι δύο ισοπαλίες και μία νίκη δε είναι άσχημη συγκομιδή, από την άλλη να κερδίζει στη Σλοβακία ο Ατρόμητος που έπαιζε και εκτός και όχι οι υπόλοιποι, είναι… αμαρτία. Το θετικό είναι πως η ομάδα από το Περιστέρι έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση, πολλές πιθανότητες για μία ακόμη νίκη και φυσικά αν περάσει ακόμα δύο ματς. Με βατό αντίπαλο. Ο Ολυμπιακός και να τα κάνει… μούσκεμα κόντρα στην Πλζεν, θα παίξει με την Αντβέρπ. Λογικά, θα προχωρήσει κι άλλο.

Κλειδί ο Άρης
Ο Άρης μπορεί να μην κέρδισε την ΑΕΛ, είναι σημαντικό όμως να την αποκλείσει σε μία εβδομάδα. Χοντρικά επτά νίκες και κάτι… ψιλά είμαστε πίσω από τους Κύπριους. Βέβαια έχουμε μία ομάδα παραπάνω και απόψε ο Απόλλων Λεμεσού ηττήθηκε από Σάμροκ Ρόβερς, όμως με 2-1. Έχει ελπίδες. Η ΑΕΚ Λάρνακας κέρδισε 3-0 εντός έδρας τη Λέφσκι Σόφιας. Αρα… συνεχίζει. Ο ΑΠΟΕΛ θα προχωρήσει επίσης στον επόμενο γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Συνεπώς όλα τα λεφτά είναι να αποκλείσει ο Άρης την ΑΕΛ. Να μείνουν οι Κύπριοι με τρεις ομάδες και ίσως με δύο αν μείνει εκτός και συνέχεια και η ομάδα του Απόλλωνα.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
13η Τσεχία 25.000 (5/5)
14η Δανία 24.625 (4/4)
15η Κύπρος 23.250 (4/4)
16η ΕΛΛΑΔΑ 21.800 (5/5)
17η Σερβία 21.125 (3/4)
18η Κροατία 21.000 (3/4)

Δείτε αναλυτικά τη βαθμολογία ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected