Κατηγορίες
Διάφορα - Οικονομία

Μιχαηλίδου: “Όλα τα επιδόματα διατηρούνται – Τι θα ισχύσει με το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ και την άδεια τοκετού”

Στη δέσμευση ότι όλα τα επιδόματα θα διατηρηθούν και θα ενισχυθούν καθώς ο πρωθυπουργός θέλει να προστατέψει την οικογένεια και τους πιο αδύναμους, προχώρησε σήμερα μιλώντας στον ΣΚΑΪ η υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Ξεκαθάρισε ότι από 1/1/2020 θα δοθούν οριζόντια και για όλους 2.000 ευρώ για κάθε γέννα, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση εξετάζει να μπει ταβάνι για κάποια υψηλά εισοδήματα.

Διευκρίνισε ότι αυτό που ειπώθηκε στις προγραμματικές δηλώσεις είναι ότι εξετάζεται να δοθούν κίνητρα σε νεαρά άτομα που θέλουν να κάνουν οικογένεια.

Τόνισε παράλληλα ότι θα υπάρχει αφορολόγητο 1000 ευρώ για κάθε παιδί.

Η κ. Μιχαηλίδου πρόσθεσε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο η μητέρα να λαμβάνει την άδεια τοκετού όποτε εκείνη επιθυμεί και αποκάλυψε ότι σε επικοινωνία με το γενικό λογιστήριο του κράτους γίνονται διαβουλεύσεις για χαμηλό συντελεστή στα βρεφικά γάλατα.

Ανέφερε επίσης ότι όλοι οι αιτούντες έλαβαν voucher για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, σημειώνοντας ότι για φέτος είναι επιπλέον 27.000 παιδιά σε σχέση με πέρυσι και στόχος είναι να μη μείνει του χρόνου κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού.

Σημείωσε τέλος ότι θα ενισχυθεί ο θεσμός “Βοήθεια στο σπίτι” ενώ θα διατηρηθεί το επίδομα ενοικίου.

*απόδοση : dikaiologitika.gr

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected