Αθλήματα

Εν Σώματι Υγιεί Βέροιας : 14 Μετάλλια με 11 συμμετοχές στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ 2019!

Μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί η φετινή παρουσία του Εν Σώματι Υγιεί Βέροιας στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα ΑμεΑ, τα οποία διοργάνωσε η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες.

Η επιτυχία ήρθε σε μια ομολογουμένως δύσκολη χρονιά, με πολλές ατυχίες της τελευταίας στιγμής και τραυματισμούς για τους αθλητές. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο “παρά πέντε” ακυρώθηκε η συμμετοχή συνολικά 6 αθλητών σε boccia, Επιτραπέζια Αντισφαίριση και στον στίβο.

Ωστόσο, οι 11 αθλητές και αθλήτριςς του Εν Σώματι Υγιεί που αγωνίστηκαν στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα τεσσάρων παραολυπιακών αθλημάτων κατάφεραν και έφεραν στο σωματείο, αλλά και στην πόλη της Βέροιας, συνολικά 14 Πανελλήνιες Νίκες και ισάριθμα μετάλλια (4 Χρυσά – 6 Ασημένια – 4 Χάλκινα).

Η επίδοση, είναι μεν ίδια με την περσινή, αλλά με λιγότερες συμμετοχές (2018: 14 συμμετοχές/14 μετάλλια/ 3-9-2, 2019: 11 συμμετοχές/14 μετάλλια/ 4-6-4) και αντικατοπτρίζει τη σωστή και επαγγελματική λειτουργία του σωματείου.

Αναλυτικά οι συμμετοχές και τα μετάλλια των αθλητών μας

1.Επιτραπέζια Αντισφαίριση (ParaTableTennis)

Συμμετοχές: 5
Μετάλλια: 5 (0-2-3)

2. Αντιπτέριση (ParaBadminton)

Συμμετοχές: 1
Μετάλλια: 3 (2-1-0)

3. Στίβος (ParAtletics)

Συμμετοχές: 3
Μετάλλια: 6 (2-3-1)

4. Βoccia

Συμμετοχές: 2
Μετάλλια: –

Ξεχωριστή αναφορά πρέπει να γίνει στην 7η θέση που κατέκτησε ο Κωνσταντίνος Πετράκης, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ParaSnowboard, στη Φινλανδία (στο συγκεκριμένο άθλημα ΔΕΝ διεξάγεται Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ελλείψει αθλητών Χειμερινών Παραολυμπιακών Αθλημάτων)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected