Κατηγορίες
Αθλήματα

Απίστευτη Μαρία, ίδια ανατροπή όπως στο Μαρόκο! (vids)

Κάντο όπως στο Μαρόκο” ήταν τα λόγια του Tom Hill, όταν η Μαρία Σάκκαρη έχανε από την Elina Svitolina με 1-6, 1-4. Μετά από 4 σβησμένα match point και μια επική ανατροπή, η Ελληνίδα τενίστρια προκρίθηκε στα ημιτελικά του Silicon Valley Classic στο Σαν Χοσέ!

Έχανε με 1-6, 2-5, ήρθε αντιμέτωπη με 4 match point, η Μαρία Σάκκαρη όμως δεν το έβαλε ποτέ κάτω και έφτασε σε μια απίστευτη ανατροπή εις βάρος της Elina Svitolina, για να προκριθεί στις “4” καλύτερες παίκτριες του Silicon Valley Classic στο Σαν Χοσέ!

Όπως αναφέρει το tennisnews, δυσκολεύτηκε αρκετά μέχρι να βρει ρυθμό και 4 φορές βρέθηκε μια ανάσα από το να υποστεί μια “βαριά” ήττα, στο τέλος της ημέρας όμως η Μαρία Σάκκαρη πανηγύρισε μια από τις σημαντικότερες νίκες της στη φετινή σεζόν και μια από τις πιο “γλυκές” στην καριέρα της!

Ανατρέποντας το 1-6, 2-5, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επιβλήθηκε της Svitolina με 1-6, 7-6 (3), 6-3 και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Silicon Valley Classic για δεύτερη διαδοχική χρονιά.

Μπορεί να γέμισε όλα τα games και σε κάποια απ’ αυτά να είχε χαμένες ευκαιρίες για να τα κατακτήσει, με αποτέλεσμα το 1ο σετ παρότι 7 games να έχει διάρκεια 39 λεπτά, η Μαρία όμως σε γενικές γραμμές είχε κακή εικόνα όλη την πρώτη ώρα του αγώνα. Μπορεί να μην ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, όμως το 6-1 αντικατοπτρίζει τα πολλά αβίαστα λάθη της και την κακή μέρα στην οποία βρισκόταν.

Και σε μεγάλο μέρος του 2ου σετ συνεχίσε να έχει αυτή την εικόνα, με αποτέλεσμα να μείνει πίσω με 1-4 και με 2-5. Καθοριστικό ρόλο στο να συνεχίσει να πιστεύει στη μ εγάλη ανατροπή, είχε και ο Tom Hill, ο οποίος μπήκε μέσα στο court μετά το 5ο game και ζήτησε από τη Μαρία να θυμηθεί το Μαρόκο και τον τελικό του Ραμπάτ, όπου έχανε με 2-6, 2-4 από την Johanna Konta αλλά έκανε μια σπουδαία ανατροπή και τότε, για να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας της.

Η Μαρία τον άκουσε και κατέκτησε ένα πολύ κρίσιμο game, για να μειώσει σε 5-4. Έσωσε 3 match point και χρειάστηκε τελικά το 5ο break point της, για να “σπάσει” το σερβίς της Ουκρανής και να κάνει το πρώτο βήμα για την επιστροφή της στο σετ.

Το επόμενο βήμα ήταν να κρατήσει το δικό της σερβίς, σώζοντας ένα ακόμα match point. Το έκανε ωστόσο και αυτό, ισοφαρίζοντας σε 5-5. Στη συνέχεια προηγήθηκε με break, αλλά η Svitolina είχε απάντηση και έστειλε το σετ στο tie-break. Εκεί μέχρι την αλλαγή οι δυο παίκτριες ήταν ισόπαλες στο 3-3, αλλά η Σάκκαρη πήρε τους 4 επόμενους πόντους και επέστρεψε για τα καλά στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Το 3ο σετ ξεκίνησε με ένα break για τη Svitolina (0-1), αλλά η Σάκκαρη κέρδισε τα 5 από τα 6 επόμενα games, αξιοποιώντας και το momentum. “Ξέφυγε” με 5-2 και με love service game κατέκτησε το σετ με 6-3, για να ολοκληρώσει την επική ανατροπή σε 2 ώρες και 32 λεπτά παιχνιδιού.

Σίγουρα θύμισε κάτι από Ραμπάτ η Μαρία, η οποία άφησε εκτός τουρνουά την κορυφαία παίκτρια του ταμπλό και ταυτόχρονα πήρε και τη ρεβάνς για την ήττα της από τη Svitolina στον 3ο γύρο του Wimbledon τον προηγούμενο μήνα.

Θα διεκδικήσει αύριο τη δεύτερη διαδοχική πρόκρισή της στον τελικό του Σαν Χοσέ, όπου μέχρι τώρα έχει παίξει τον μοναδικό τελικό της σε Premier διοργάνωση και σημαντικότερο στην καριέρα της. Η παίκτρια που θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά, θα προκύψει από τον αγώνα της Amanda Anisimova με τη Saisai Zheng.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected