Αθλήματα

Τέλος το όνειρο για τη Σάκκαρη (vids)

H Μαρία Σάκκαρη έφτασε ένα σετ μακριά από τα ημιτελικά του Western & Southern Open, όμως η Ashleigh Barty ήταν ασυναγώνιστη στα 2 τελευταία σετ και τερμάτισε τα όνειρα της Ελληνίδας πρωταθλήτριας.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Σάκκαρη έπαιξε και σήμερα πολύ καλό τένις, δεν κατάφερε όμως να ολοκληρώσει αυτό που ξεκίνησε απέναντι στην Barty, από την οποία ηττήθηκε με 5-7, 6-2, 6-0.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η οποία θα έμπαινε στο Top 25 της παγκόσμιας κατάταξης για πρώτη φορά στην καριέρα της αν κέρδιζε σήμερα, έκανε ακόμα ένα εντυπωσιακό comeback στο τουρνουά, όταν ανέτρεψε το 2-5 του 1ου σετ, για να το κατακτήσει με 7-5.

Στα δυο επόμενα σετ ωστόσο η Barty, κορυφαία στο ταμπλό του Σινσινάτι και μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα Νο. 1 και στην παγκόσμια κατάταξη, πάτησε το γκάζι και κέρδισε τα 12 από τα 14 τελευταία games!

Έχασε μόνο 2 games στο 2ο σετ η 23χρονη Αυστραλή, που έκανε break στο 4ο (3-1) και στο 8ο game (6-2), χωρίς να απειληθεί με break point σε όλο το σετ.

Παρόμοιο το σκηνικό και στο αποφασιστικό σετ, με την Barty να μην κινδυνεύει καθόλου στα δικά της service game και να κάνει 2 γρήγορα break για το 4-0. Ανέτρεψε ακόμα και το 6ο game η Αυστραλή, στο οποίο η Σάκκαρη ήταν μπροστά με 40-0, για να κάνει και 3ο break – 4ο συνεχόμενο – και να ολοκληρώσει με bagel το σετ και την αναμέτρηση, 1 ώρα και 44 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς.

Αυτή ήταν η 3η νίκη της Barty ενάντια στη Σάκκαρη σε 4 αναμετρήσεις (3-1) και η 2η συνεχόμενη, μετά από τη νίκη της στον 3ο γύρο του Australian Open στις αρχές της χρονιάς.

Σε ακόμα έναν πολύ μεγάλο ημιτελικό για φέτος, η Barty θα αντιμετωπίσει μια εκ των Karolina Pliskova και Svetlana Kuznetsova. Αν κερδίσει τον τίτλο στο Σινσινάτι, η Αυστραλή θα επιστρέψει στο Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ μπορεί να το κάνει και αν προκριθεί στον τελικό, στην περίπτωση που η Naomi Osaka ηττηθεί απόψε από τη Sofia Kenin.

Η Σάκκαρη από την πλευρά της, θα κερδίσει 2 θέσεις μετά τη φανταστική εβδομάδα της στο Σινσινάτι, ανεβαίνοντας στο Νο. 31. Η 24χρονη Ελληνίδα, η οποία κέρδισε στο τουρνουά του Οχάιο τις Petra Kvitova και Aryna Sabalenka, θα αγωνιστεί ξανά σε 10 περίπου μέρες, για το μεγαλύτερο ραντεβού του US Swing, που δεν είναι άλλο από το US Open.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected