Κατηγορίες
Αθλήματα

Κέρδισε εμπειρίες η ΑΕΚ απέναντι στη Βαρντάρ

Τον πιο δυνατό αγώνα, έως τώρα στην προετοιμασία της έδωσε η ΑΕΚ στα Σκόπια, απέναντι στην κάτοχο του Champions League.

Όπως τονίζεται στην επίσημη σελίδα της ΑΕΚ «ο Δημήτρης Δημητρούλιας χρησιμοποίησε όλους τους παίκτες πλην του Nacho Florido που μετά την προθέρμανση επιλέχθηκε να προφυλαχθεί.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι “κιτρινόμαυροι” μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν με 1-3, ενώ ανέβασαν τη διαφορά μέχρι και τα 4 τέρματα χάρη στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία (3-7, 4-8). Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 6-9, αλλά ένα σερί 2-0, έφερε την ΑΕΚ στο +5 (6-11). Οι παίκτες της Vardar αφυπνίστηκαν και τρέχοντας στην κόντρα κατάφεραν όχι μόνο να ισοφαρίσουν (11-11), αλλά και να προηγηθούν με 14-11 στο ημίχρονο.

Το σερί της Vardar έφτασε στο 9-0 (15-11) στο δεύτερο ημίχρονο, με την ΑΕΚ να αντιδρά και να μειώνει σε 18-15. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης συνέχισαν να… βάζουν δύσκολα στους “κιτρινόμαυρους”, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +8 (23-15). Οι παίκτες του Δημήτρη Δημητρούλια δεν το έβαλαν κάτω, μείωσαν σε 26-21, με το τελικό σκορ να είναι το 31-24.
Μετα το τέλος της αναμέτρησης οι δύο ομάδες φωτογραφήθηκαν μαζί και ευχήθηκαν καλή επιτυχία για τη νέα αγωνιστική περίοδο που ξεκινάει.

VARDAR RK (Pisonero): Gedran, Gogov 1, Dimitrioski, Gasovski, Kristopans 2, Karapalevski, Sikosek 1, Disinger 3, Skube 7, Cupic 4, Dibirov 10, Gorbok, Siskarev 2, Kosevski, Gorbisin 1, Kizic.
ΑΕΚ (Δημητρούλιας): Αραμπατζής, Δομπρής 3, Μωραΐτης 1, Hoggas 1, Νικολαΐδης 3, Μυλωνάς 1, Jimenez 6, Jakobsen, Παπαδιονυσίου 2, Ozmusul, Arsic, Buneta 5, Γιόσμου, Κεδέρης 2».

Δημητρούλιας: Τους κοιτάξαμε στα μάτια

«Ήταν η πρώτη φορά που μία ελληνική ομάδα στη διαδικασία των φιλικών αγώνων προετοιμασίας αντιμετωπίζει την κάτοχο του EHF Champions League. Για εμάς, αυτό το παιχνίδι ήταν ένα επιπλέον… δώρο. Η εμπειρία ήταν τεράστια. Αντιμετωπίσαμε την βασική ομάδα της Vardar και μάλιστα πολλές στιγμές τους κοιτάξαμε στα μάτια, αναγκάζοντάς τους να παίξουν στο 100% για να πάρουν το αποτέλεσμα που θέλουν. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια όλων των παιδιών. Ολόκληρο αυτό το διάστημα χτίζουμε και το αγωνιστικό και το πνευματικό μας προφίλ και η ανταπόκριση είναι εξαιρετική. Η ομάδα έχει δυναμώσει σε όλα τα επίπεδα. Επιστρέφουμε πολύ πιο δυνατοί πίσω και ετοιμαζόμαστε για τις επόμενες προκλήσεις», σχολίασε ο προπονητής της ΑΕΚ, Μίμης Δημητρούλιας και πρόσθεσε: «Τις πρώτες δύο εβδομάδες δουλέψαμε κυρίως το επιθετικό κομμάτι και όπως είχαμε πει, μέσα από τα φιλικά παιχνίδια δουλέψαμε και το αμυντικό κομμάτι, μέσα από τους διαφορετικούς αντιπάλους μας. Βελτιώσαμε θεωρώ πολύ την αμυντική μας λειτουργία και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό. Γυρίζουμε γεμάτοι εμπειρίες και με δίψα να ανεβάσουμε το επίπεδό μας περισσότερο. Από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουμε να δουλεύουμε περισσότερο τις λεγόμενες ειδικές καταστάσεις και τις λεπτομέρειες στην επίθεση, αλλά και καθημερινά το χτίσιμο της άμυνάς μας».

Ο Marin Buneta δήλωσε στο handball.aek.gr: “Δώσαμε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι κόντρα στους Πρωταθλητές Ευρώπης και δείξαμε ότι μπορούμε να ανταγωνιστούμε ομάδες υψηλότατου επιπέδου. Σε αυτό το ταξίδι αποκόμισα με σπουδαίες εμπειρίες, πήραμε 5 νίκες σε 6 αγώνες και φέρνουμε και ένα τρόπαιο στην Αθήνα. Αυτά είναι εξαιρετικά δείγματα, αν αναλογιστούμε ότι είμαστε μόλις 3 εβδομάδες μαζί. Ο χρόνος θα μας κάνει όλο και καλύτερους“.

Ο Χρήστος Κεδέρης σχολίασε στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος: “Σήμερα τελειώσαμε μια σειρά 6 φιλικών κατακτώντας και ένα κύπελλο κερδίζοντας μια πολύ καλή ομάδα επιπέδου Champions League. Αυτό μας ανέβασε ψυχολογικά. Το σημερινό ματς με την Vardar ήταν πολύ σημαντικό για εμάς γιατί μας δίνει άλλες παραστάσεις. Αποκομίσαμε πολλά από αυτό το ταξίδι, αλλά κρατάμε χαμηλά το κεφάλι και συνεχίζουμε σαν να μην έγινε τίποτα“.

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected