Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία του ΑΠΟΕΛ για μια σπουδαία νίκη κόντρα στον Άγιαξ (vid)

Ποιος περίμενε πως ο ΑΠΟΕΛ θα ερχόταν ισόπαλος με τον Άγιαξ και θα αισθανόταν… αδικημένος από το τελικό αποτέλεσμα!

Και όμως, στον πρώτο αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για τα Playoff του Champions League, ο ΑΠΟΕΛ μασούσε σίδερα και θα μπορούσε να είχε φύγει με σημαντική νίκη από το ΓΣΠ! Μπορεί το αποτέλεσμα να ήταν ισοπαλό, όμως για τους γαλαζοκίτρινους ισοβαθμεί με… νίκη!

Α’ ημίχρονο

Με αρκετό ενθουσιασμό μπήκαν στο παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ, με τον κόσμο να σπρώχνει την ομάδα. Χρειάζεται πολύ προσοχή όμως, καθώς οι φιλοξενούμενοι μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι ανά πάσα στιγμή. Ο Άγιαξ πήρε την κατοχή της μπάλας, δημιούργησε ευκαιρίες, όμως η άμυνα των γαλαζοκίτρινων κράτησε σωστά. Στις αντεπιθέσεις τους οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Ντολ κέρδισαν τρεις κάρτες από τους ποδοσφαιριστές του Αίαντα (Μαζραουί, Μάριν, Βέλτμαν)! Ο ΑΠΟΕΛ δημιούργησε ευκαιρίες με κυριότερες αυτές του Ιωάννου και του Τάμαρι. Ο Άγιαξ συνέχισε να είναι επικίνδυνος, όπως ήταν φυσιολογικό, όμως η άμυνα του ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο έδειξε ικανή να κρατήσει το μηδέν.

Β’ ημίχρονο

Ο Άγιαξ μπήκε με άγριες διαθέσεις στο δεύτερο μέρος και απείλησε την εστία του Μπέλετς, με μεγαλύτερη ευκαιρία αυτή του Βαν ντε Μπεκ στο 48′. Ο ΑΠΟΕΛ αφού άντεξε την πίεση του πρώτου δεκαλέπτου, ισορρόπησε το παιχνίδι, δημιουργώντας τρεις πολύ μεγάλες ευκαιρίες! Καλύτερη εκ των τριών, το δοκάρι του Πάβλοβιτς, μετά από κόρνερ, σε μία διπλή ευκαιρία για τους γαλαζοκίτρινους στο 58′! Ο Τεν Χαγκ έριξε στη μάχη τον Χούντελαρ για να πιέσει περισσότερο, βλέποντας το τελευταίο δεκάλεπτο ως μία ευκαιρία για τους Ολλανδούς να φύγουν με το διπλό από την Λευκωσία. Η αποβολή όμως του Μαζραουί με δεύτερη κίτρινη κάρτα, ανέτρεψε τα δεδομένα! Ο ΑΠΟΕΛ ήταν αυτός που πίεσε και δημιουργούσε ευκαιρίες για γκολ. Το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους και οι δύο ομάδες θα ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους στον επαναληπτικό την επόμενη εβδομάδα…

Η εικόνα του αγώνα ΕΔΩ

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Ντολ): Μπέλετς, Γκέντσογλου, Σόουζα, Τάμαρι, Μάτιτς, Πάβλοβιτς (68′ Γιάκολις), Ζοαοζίνιο (82′ Βιντιγκάλ), Μερκής, Ιωάννου, Μπέζιακ (68′ Χαλένιους), Μιχαίλοβιτς.

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαγκ): Ονανά, Βέλτμαν, Βαν ντε Μπεκ, Νέρες (71′ Χούντελαρ), Τάντιτς, Μαζραουί, Μπλιντ, Μάριν (61′ Ντεστ), Μαρτίνες, Ζίγετς, Ταλιαφίκο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected