Basket

Με 12 ομάδες η φετινή Α ΕΚΑΣΚΕΜ. Η προκήρυξη και η έναρξη του πρωταθλήματος

Εκδόθηκε από την ΕΚΑΣΚΕΜ τη προκήρυξη για τη διεξαγωγή του φετινού πρωταθλήματος της Α κατηγορίας ανδρών.

Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος θα είναι 12 στο σύνολο και μετά την απόφαση των δευτεραθλητών Αετών Βέροιας να αποδεχτούν την πρόκληση της ΕΟΚ για τη συμμετοχή στη Γ Εθνική (αντί του αποχωρήσαντα Ευάθλου Πολυκάστρου) υπήρξαν αρκετές διαφοροποιήσεις.

Στο πρωτάθλημα δήλωσε συμμετοχή ο Άθλος Αλεξάνδρειας, που παίρνει τη θέση των Αετών (και ενώ τόσο ο ΑΟΚ Γουμένισσας όσο ο Εργόναθλος Πολυκάστρου δεν αποδέχτηκαν την πρόσκληση και παρέμειναν στη Β ΕΚΑΣΚΕΜ) ενώ στην κατηγορία θα αγωνιστεί και ο ΑΟΚ Βέροιας, που υποβιβάστηκε από τη Γ Εθνική.

Αναλυτικά οι ομάδες :

1. Πιερικός Αρχέλαος
2. ΓΑΣ Αλεξάνδρειας
3. Ζαφειράκης Νάουσας
4. ΑΟΚ Αιγινιακός
5. Άθλος Αλεξάνδρειας
6. ΑΓΕ Πιερίας
7. Κούπα Κιλκίς
8. ΓΑΣ Βαφύρας
9. Ίκαροι Γιαννιτσών
10. Βατανιακός
11. ΑΟΚ Βέροιας
12. ΓΑΣΠ Πάνθηρες

Η έναρξη του πρωταθλήματος ορίστηκε για το Σάββατο 19/10 ενώ η κλήρωση θα λάβει χώρα στα γραφεία της ΕΚΑΣΚΕΜ την Τετάρτη 18/9 και ώρα 19.00.

Μετά το τέλος της κανονικής περιόδου θα διεξαχθούν αγώνες play offs µεταξύ των οµάδων που βαθµολογικά κατετάγησαν στην 1η έως και την 4η θέση. Από την Α΄ κατηγορία Ανδρών ανέρχεται απευθείας στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία µία (1) οµάδα. (η πρώτη των αγώνων PLAY OFFS)

Όσον αφορά τον υποβιβασμό ισχύουν τα εξής :

1. Αν από την Γ΄ Εθνική δεν υποβιβαστεί καµία οµάδα της Ένωσης τότε από την Α΄ κατηγορία Ανδρών στην Β΄ κατηγορία Ανδρών υποβιβάζεται η τελευταία οµάδα της βαθµολογίας.

2. Αν από την Γ΄ Εθνική υποβιβαστεί µία (1) οµάδα της Ένωσης τότε από την Α΄ κατηγορία Ανδρών στην Β΄ κατηγορία Ανδρών υποβιβάζονται, οι δύο (2) τελευταίες οµάδες της βαθµολογίας.

3. Αν από την Γ΄ Εθνική υποβιβαστούν δύο (2) οµάδες της Ένωσης τότε από την Α΄ κατηγορία Ανδρών στην Β΄ κατηγορία Ανδρών υποβιβάζονται οι τρεις (3) τελευταίες οµάδες της βαθµολογίας.

4. Αν από την Γ΄ Εθνική υποβιβαστούν τρεις (3) οµάδες της Ένωσης τότε από την Α΄ κατηγορία Ανδρών στην Β΄ κατηγορία Ανδρών υποβιβάζονται οι τέσσερις (4) τελευταίες οµάδες της βαθµολογίας.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected