Αθλήματα

Πρωταθλήτριες Αθηνά και Φωτεινή στα Τίρανα

Δύο κορίτσια που εκπροσώπησαν τα ελληνικά χρώματα στο διεθνές τουρνουά της Tennis Europe, Tirana Open U12, η Αθηνά Γρηγοριάδου και η Φωτεινή Καφέ, κατέκτησαν τον τίτλο στο διπλό της διοργάνωσης των Τιράνων.

Όπως αναφέρει το tennisnews, οι δύο Ελληνίδες αθλήτριες ξεκίνησαν την προσπάθειά τους στο τουρνουά U12 της Tennis Europe με μια πολύ δύσκολη νίκη και πολύ εντυπωσιακή επιστροφή, απέναντι στις Ρωσίδες Mariia Besarab και Aleksandra Oreshkina, με 0-6, 6-4, 11-9.

Στα ημιτελικά απέκλεισαν την Sapir Cohen και την Elizaveta Jusupova με 6-4, 6-4, ενώ στον τελικό ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακές, για να επικρατήσουν των Katja Ivanovska και Zara Zafirovska με 6-3, 6-0.

Και για τις δυο παίκτριες, την Αθηνά και τη Φωτεινή, αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος σε διεθνές τουρνουά της Tennis Europe.

Στα μονά της ίδιας διοργάνωσης, τόσο η Αθηνά όσο και η Φωτεινή έφτασαν μέχρι την προημιτελική φάση. Η Αθηνά κέρδισε την Tara Rasovic από το Μαυροβούνιο με 6-4, 6-1 και τη Ρωσίδα Elizaveta Jusupova με 6-1, 6-0, ηττήθηκε όμως από την Sapir Cohen με 6-1, 6-1.

H Φωτεινή είχε bye για τον 2ο γύρο, όπου κέρδισε τη Jana Bozinovska με 6-2, 6-3. Στα προημιτελικά ηττήθηκε από την Aleksandra Oreshkina με 7-5, 6-1.

Ακόμα πιο μακριά έφτασε η Χρυσή Σμυρίδου, η οποία κέρδισε την Ana Mitevska με 6-2, 6-0 και την Katja Ivanovska με 7-6 (9), 6-1, αλλά στα ημιτελικά τη σταμάτησε και εκείνη η Cohen, μετέπειτα νικήτρια του τουρνουά, που την κέρδισε με 6-0, 6-0.

Στο ίδιο τουρνουά, αγωνίστηκαν και τρια αγόρια για τη χώρα μας, οι Γρηγόρης Παπαϊωάννου, Κωνσταντίνος Στεφανίδης και Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος. Οι δυο πρώτοι πήραν bye για τον 2ο γύρο, όπου ο Παπαϊωάννου ηττήθηκε από τον Semi Kito με 6-4, 6-0 και ο Στεφανίδης από τον Amar Huseinovikj με 7-5, 6-4. Ο Παπαδόπουλος γνώρισε την ήττα στον 1ο γύρο από τον Riccardo Miano με 6-0, 6-1.

Τέλος, στο διπλό των αγοριών οι Παπαϊωάννου και Στεφανίδης ηττήθηκαν από τον Εσθονό Nikita Gribyakin και τον Τούρκο Nartkan Kozok με 6-2, 7-5, ενώ ο Παπαδόπουλος και ο Αλβανός συμπαίκτης του, Kledi Gaba, γνώρισαν την ήττα από τον Ιταλό Miano και τον Σλοβένο Lasse Zajc Gajsek, με 6-2, 6-1.

Γρηγοριάδου - Καφέ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected