Κατηγορίες
Αθλήματα

Η ανασκόπηση της πρεμιέρας και το ρεκόρ

Τα αξιοσημείωτα από την πρώτη μέρα του νέου πρωταθλήματος, όπως τα κατέγραψαν οι συντάκτες του e-handball.gr

Άμυνα – μπετόν
Ο Ολυμπιακός δέχθηκε μόνο εννιά γκολ από τον Ιωνικό (29-9) και αυτή είναι η καλύτερη αμυντική επίδοση της τελευταίας εικοσαετίας στην κορυφαία κατηγορία, που συνιστά και το μεγάλο ρεκόρ της πρεμιέρας. Με τους τερματοφύλακες (Σπίκιτς και Τερλέτσκι) να έχουν ποσοστό αποτελεσματικότητας 70%, οι ερυθρόλευκοι έγραψαν ιστορία. Την αμέσως καλύτερη αμυντική επίδοση σε ένα ματς, είχε ο ΒΑΟ στις 27 Σεπτεμβρίου του 2003, όταν νίκησε με 27-10 τον Δούκα. Όσο για την καλύτερη αμυντική επίδοση όλων των εποχών, θα πρέπει να ανατρέξουμε στο μακρινό 1978, όταν ο Άρης Νίκαιας νίκησε τον ΑΓΣ Ιωαννίνων με 12-1, στο πλαίσιο του 2ου πανελληνίου τουρνουά (προάγγελο του πανελληνίου πρωταθλήματος), στην Κατερίνη.

Χαντέλης on fire
Ο μοναδικός αθλητής που σκόραρε διψήφιο αριθμό τερμάτων ήταν ο Γιάννης Χαντέλης του Διομήδη. Με τα 12 τέρματα που πέτυχε κόντρα στην Πυλαία ήταν αναμφίβολα ο πρωταγωνιστής της νίκης της ομάδας του Άργους. Από το ίδιο ματς προέρχεται και ο αθλητής με τη δεύτερη καλύτερη επίδοση της αγωνιστικής, ο Γιάννης Καλόμοιρος των γηπεδούχων, που σκόραρε 8 γκολ.
Το top-5 των σκόρερς της πρεμιέρας: Χαντέλης (Διομήδης) 12, Καλόμοιρος (Πυλαία) 8, Καρακεχαγιάς (Δούκας) 7, Καραγκιοζόπουλος (Δούκας) 7, Κουκμίσης (Πυλαία) 7.

Έσπασε η παράδοση
Η ΑΕΚ νίκησε τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Η τελευταία νίκη της Ένωσης, που ήταν και η μοναδική εκτός πλέι οφ, είχε σημειωθεί το 2007 (26-34).

50% στα πέναλτι
Ο Νίκος Λοΐζος του ΠΑΟΚ είχε 50% αποτελεσματικότητα στα πέναλτι (3/6) στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Έχει τον τρόπο ο Διομήδης
Ο Διομήδης νίκησε για τρίτη φορά την Πυλαία σε ισάριθμους αγώνες στη Θεσσαλονίκη στη Handball Premier. Μάλιστα, η χθεσινή νίκη (23-26) ήρθε με ανατροπή και σερί 0-4 στο τελευταίο πεντάλεπτο, ενώ ανάλογη εξέλιξη είχε και το περσινό ματς στη Μίκρα (23-24).

Φτιάχνει παράδοση ο Δούκας
Η χθεσινή νίκη του Δούκα με 21-34 ήταν η τρίτη συνεχόμενη στη Βέροια επί του Φιλίππου, καθώς η αθηναϊκή ομάδα είχε επικρατήσει και στις δύο προηγούμενες επισκέψεις της στο Φιλίππειο, ενώ είχε προηγηθεί και μία ισοπαλία τη σεζόν 2016-17.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected