Κατηγορίες
Διάφορα

Με επιτυχία στην Ημαθία οι εκδηλώσεις για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού (photo)

Η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου καθιερώθηκε με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, ωστόσο φέτος προγραμματίστηκε για την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου.

Την ημέρα αυτή δεν πραγματοποιούνται μαθήματα στα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας, αλλά διεξάγονται ενδοσχολικοί αγώνες αθλοπαιδιών, που συνδέονται με ένα κεντρικό «θεματικό άξονα» ευρύτερου μαθησιακού πεδίου, που υλοποιείται μέσα από τον σχολικό αθλητισμό.

Βασική επιδίωξη της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν «να αποκομίζουν από την κάθε διοργάνωση τα ιδιαίτερα στοιχεία της ευρύτερης παιδείας, που ο αθλητισμός μπορεί να προσφέρει μέσω της συμμετοχής, της προσπάθειας, του συναγωνισμού και της προσωπικής υπέρβασης».

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε όλα τα σχολεία της Ημαθίας όπου και η φώτο απο το Δημοτικό Σχολείο Πατρίδας με την παρουσία του Διευθυντή πρωτοβάθμιας κ. Διαμαντόπουλο Διονύσιο και του υπευθύνου Φυσικής Αγωγής Ημαθίας και προέδρου της ΚΕΔ της ΕΠΣ Ημαθίας, Χριστοδούλου Τάσου.

Η ΕΠΟ στην Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Εκατοντάδες παιδιά από σχολεία της Αττικής έπαιξαν ποδόσφαιρο την Παρασκευή 27/09 στο γήπεδο 5χ5, με το οποίο η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Πανελλήνια και Πανευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Επίσκεψη της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, γκολ από την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη.

Μια πραγματική γιορτή του αθλητισμού στήθηκε στον χώρο των «αψίδων» του Ολυμπιακού Σταδίου, με χώρους ειδικά διαμορφωμένους και την εκπροσώπηση γνωστών και λιγότερο γνωστών, Ολυμπιακών και μη, αθλημάτων, μια εκδήλωση από την οποία το ποδόσφαιρο δε θα μπορούσε να απουσιάζει. Για μια ακόμη φορά, η Ομοσπονδία έδωσε το παρών και το γήπεδο 5χ5 έγινε πόλος έλξης για τους μικρούς και τους μεγαλύτερους μαθητές που, είτε οργανωμένα, με τη συνοδεία των δασκάλων και καθηγητών τους, είτε μεμονωμένα με τους γονείς τους, έδωσαν βροντερό παρών και εξασκήθηκαν στα σουτ, τις πάσες, τις ντρίμπλες και τα γκολ.

Στην εκδήλωση και δύο πρωταθλητές Ευρώπης! Ο αθλητικός διευθυντής της Εθνικής Ανδρών, Τάκης Φύσσας και ο προπονητής της Εθνικής Ελπίδων Γιάννης Γκούμας κυριολεκτικά πολιορκήθηκαν από τους νεαρούς και τις νεαρές  επισκέπτες και επισκέπτριες, αποδεικνύοντας πως ο άθλος του 2004 καλά κρατεί! Οι κκ Φύσσας και Γκούμας, μαζί με τον προπονητή της Εθνικής Γυναικών κ. Αντώνη Πριόνα και την εκλέκτορα των Εθνικών Ομάδων Νεανίδων και Κορασίδων κα Κατερίνα Φαλίδα που τίμησαν με την παρουσία τους τη συμμετοχή της Ε.Π.Ο. στη γιορτή του σχολικού αθλητισμού, μοίρασαν πολλά αυτόγραφα, προπόνησαν τα παιδιά, τους έδειξαν ασκήσεις, ενώ καθοδήγησαν και την υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη ώστε να σκοράρει από το σημείο του πέναλτι! Λίγα λεπτά νωρίτερα, τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Ομοσπονδίας είχε επισκεφθεί και η υπουργός Παιδείας κα Νίκη Κεραμέως, η οποία συνομίλησε με τους ανθρώπους της Ε.Π.Ο  και παρέλαβε από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς κκ. Γκούμα και Πριόνα την πανηγυρική φωτογραφία της Πρωταθλήτριας Ευρώπης Εθνικής του 2004 και άλλα αναμνηστικά.

Από την ομοσπονδία, εκπροσωπώντας το οργανωμένο ποδόσφαιρο, μίλησε στους μαθητές από μικροφώνου ο κ. Τάκης Φύσσας, που είχε μερικές σημαντικές συμβουλές για τα παιδιά: “Όταν ήμουν μικρός σαν και σας είχα ένα όνειρο, το οποίο υπηρέτησα μέχρι να φτάσω όσο ψηλότερα μπορούσα και το υπηρετώ μέχρι σήμερα. Γι αυτό σας λέω να πιστέψετε στους εαυτούς σας, να θέσετε τους στόχους σας, και να μην επιτρέψετε σε κανέναν να ψαλιδίσει τα φτερά σας και να βάλει όρια στα όνειρα και τις επιδιώξεις σας, τόσο στον αθλητισμό, όσο και σε ό,τι επιλέξετε να κάνετε στη ζωή σας”, ανέφερε με νόημα ο αθλητικός διευθυντής της Εθνικής μας Ομάδας και Πρωταθλητής Ευρώπης του 2004.

Η συμμετοχή της Ομοσπονδίας στην εκδήλωση έλαβε χώρα υπό την ευθύνη του τμήματος Στρατηγικής Ανάπτυξης και την οργανωτική μέριμνα είχαν ο διευθυντής του τμήματος κ. Μιχάλης Κουτσούρης και οι συνεργάτες του, ενώ υπεύθυνοι από τεχνικής πλευράς ήταν οι εκπαιδευτές Footsal ΕΠΟ/UEFA κκ. Στέφανος Σοϊλεμές και Γιώργος Βασσάλος, οι οποίοι είχαν και την αθλητική και προπονητική μέριμνα.

Με την παρουσία αυτή η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προσθέτει ένα ακόμη λιθαράκι στις δράσεις Κοινωνικής Ευθύνης στις οποίες συμμετέχει, αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου, ή συνεργάζεται με άλλους φορείς για την υλοποίησή τους, αναδεικνύοντας το ποδόσφαιρο σε βασικό συνοδοιπόρο της ζωής των Ελλήνων όλων των ηλικιών και ιδιαίτερα της νεολαίας,  θέση που πραγματικά αρμόζει στον «βασιλιά των σπορ»!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected