Αθλήματα

Πέντε ελληνόπουλα στα ημιτελικά της Μυτιλήνης

Ολοκληρώθηκαν οι προημιτελικοί των μονών στο διεθνές τουρνουά της ITF που φιλοξενείται στη Μυτιλήνη αυτή την εβδομάδα.

Όπως αναφέρει το tennisnews, τη χώρα μας στους ημιτελικούς θα εκπροσωπήσουν οι Δήμητρα Παύλου, Στυλιανή Ρουσσοπούλου, Κωνσταντίνος Ράπτης, Φίλιππος Αστρεινίδης και Γιάννης Ξυλάς.

Η Δήμητρα Παύλου κέρδισε την Θεοδώρα Χαντάβα με 6-2, 6-3 και σφράγισε την είσοδό της στα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Ρουμάνα Maria Sara Popa.

Στον άλλον ημιτελικό η Στυλιανή Ρουσσοπούλου θα αντιμετωπίσει επίσης μια Ρουμάνα, την Ana Dinu. Η Ρουσσοπούλου απέκλεισε την Νεφέλη Ζαφείρη με 7-5, 6-4, ενώ η Dinu κέρδισε σε ένα πολύ κλειστό παιχνίδι τη Βάλια Σαμαρά, με 2-6, 6-2, 7-6 (3).

Στο μονό των αγοριών, οι 3 από τους 4 ημιφιναλίστ είναι Έλληνες. Ο Φίλιππος Αστρεινίδης κέρδισε τον Τούρκο Mert Arabaci με 6-1, 6-3. Επόμενος αντίπαλος για τον Φίλιππο θα είναι ο Κωνσταντίνος Ράπτης, ο οποίος επικράτησε του Ισραηλινού Raz Haviv με 6-3, 6-1.

Στον άλλον ημιτελικό, ο Γιάννης Ξυλάς θα αντιμετωπίσει τον Ισραηλινό Eduardo Cohen. Ο Ξυλάς κέρδισε τον Γιάννη Βολτυράκη στα προημιτελικά με 7-6 (6), 6-1, ενώ ο Cohen απέκλεισε τον Χάρη Φούζα, με 7-6 (7), 6-0.

Στο διπλό των κοριτσιών, οι Ρουσσοπούλου και Σαμαρά προκρίθηκαν στον τελικό, αποκλείοντας το κορυφαίο ζευγάρι του ταμπλό, τις Dinu και Martina Smolenova, με 7-6 (4), 2-6, 10-8.

Σήμερα θα διεκδικήσουν τον τίτλο, ενάντια στις Warda Ait El Bachir και Elif Albayrak, που στον άλλον ημιτελικό απέκλεισαν πολύ δύσκολα τις Βασιλεία Γρίβα και Παύλου, με 4-6, 6-1, 12-10.

Στο διπλό των αγοριών ο τίτλος θα πάει σίγουρα σε ελληνικά χέρια, αφού στον τελικό θα αναμετρηθούν οι Βαγγέλης Κυπριώτης και Γιάννης Ξυλάς με τους Κωνσταντίνο Ράπτη και Φίλιππο Ζαχιώτη.

Οι πρώτοι κέρδισαν στα ημιτελικά τους Γιάννη Κουντουράκη και Θοδωρή Μητσάκο με 3-6, 6-4, 10-8. Στον άλλον ημιτελικό, οι Ράπτης και Ζαχιώτης επικράτησαν των Ισραηλινών Cohen και Haviv με 2-6, 7-6 (9), 10-8.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected