Κατηγορίες
Super League 1

Οι 22 νίκες του Παναθηναϊκού και οι πέντε…αποδράσεις της Ξάνθης!

Μετά την πρώτη νίκη του στη Νέα Σμύρνη, ο Παναθηναϊκός αναζητά και την πρώτη εντός έδρας. Αυτή τη φορά έδρα του θα είναι το γήπεδο «Γεώργιος Καμάρας», λόγω έργων στο «Σπύρος Λούης».

Στη φυσική του έδρα έχει χάσει από τον ΟΦΗ και έχει φέρει ισοπαλία με τον Ολυμπιακό. Στη Νέα Σμύρνη κράτησε και για πρώτη φορά το «μηδέν» στην άμυνα, καθώς είχε δεχτεί εννέα γκολ στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του. Επιθετικά δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το ένα γκολ στα παιχνίδια του, ενώ με τον Πανιώνιο προηγήθηκε για πρώτη φορά στο σκορ.

Η Ξάνθη που επισκέπτεται τους «πράσινους» έχει κάνει τέσσερις νίκες στα πέντε παιχνίδια της μέχρι τώρα, έχοντας χάσει μόνο στη Λάρισα. Είναι και το μοναδικό παιχνίδι που δεν σκόραρε. Μάλιστα στα τέσσερα παιχνίδια που έχει σκοράρει, έχει πετύχει τουλάχιστον δύο γκολ. Έχει δεχτεί επτά γκολ, τα έξι από αυτά στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ στο πρώτο μόνο το αυτογκόλ του Τερκί στη Λάρισα στο 35’.

Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει μόνο ένα από τα επτά τελευταία με αντίπαλο την Ξάνθη, τον Αύγουστο του 2018 εκτός έδρας. Στα άλλα η Ξάνθη έχει τέσσερις νίκες και δύο ισοπαλίες.

Η Ξάνθη έχει φύγει και τις τέσσερις τελευταίες φορές αήττητη από την Αθήνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό. Τον περασμένο Γενάρη πήρε ισοπαλία 2-2 στο «Σπύρος Λούης», ενώ κέρδισε και τις τρεις προηγούμενες, όλες στη Λεωφόρο.
Μάλιστα η Ξάνθη έχει τέσσερις νίκες στις τελευταίες οκτώ επισκέψεις της, ενώ είχε μια μόλις στις προηγούμενες 22!

Η Ξάνθη είναι η μια από τις τέσσερις ομάδες, που δεν έχει ακόμα ισοπαλία στο πρωτάθλημα. Μάλιστα επεκτείνοντας στην περασμένη σεζόν, έχει 11 αγώνες χωρίς ισοπαλία και πλησιάζει το ρεκόρ στην ιστορία της στην κατηγορία, που είναι 13. Πάντως μας έχει σε αναμονή για να αναφερθούμε στην 250η ισοπαλία της, που θα είναι η επόμενη.

Ο Παναθηναϊκός χρησιμοποιεί το γήπεδο της Ριζούπολης για τρίτη φορά ως έδρα στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής/Super League. Η πρώτη ήταν στις 22 Μαρτίου 1981, όταν λόγω του σεισμού το γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης» ήταν ακατάλληλο. Υποδέχτηκε τον ΠΑΟΚ στο «Γεώργιος Καμάρας» και έφεραν 0-0. Η δεύτερη στις 11 Σεπτεμβρίου 1994, όταν στο «Σπύρος Λούης» το χορτάρι είχε πρόβλημα και ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε στη Ριζούπολη τον Εδεσσαϊκό και δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει 4-1.

Η ιστορία
Νίκες Παναθηναϊκού: 37
Ισοπαλίες: 9
Νίκες Ξάνθης: 15

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό
Νίκες Παναθηναϊκού: 22
Ισοπαλίες: 3
Νίκες Ξάνθης: 5

Πέρσι
13.01.2019: Παναθηναϊκός – Ξάνθη 2-2
(48’ σουτ Μπουζούκης, 68’ κεφαλιά Κολοβέτσιος – 18’ κεφαλιά Κάστρο, 90’ πέναλτι Κάστρο)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected