Κατηγορίες
Αθλήματα

Στην Ιταλία συνεχίζει την καριέρα του ο Αλέξανδρος Κουρέτας!

Κάτοικος Ιταλίας θα παραμείνει γι ακόμη ένα χρόνο ο Αλέξανδρος Κουρέτας καθώς πλέον θα αγωνίζεται στην Α2 κατηγορία της Ιταλίας με την Pallamano Molteno.

Όπως αναφέρει το e-handball.gr, πρόκειται για ένα γνώριμο πρωτάθλημα καθώς και πέρσι αγωνιζόταν με τα χρώματα της Pallamano Mallo. Η τύχη όμως δεν του «χαμογέλασε» καθώς κατά τη διάρκεια της χρονιάς υπέστη ρήξη χιαστού, γεγονός που τον απομάκρυνε από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Όμως το πρωτάθλημα δεν του έκλεισε την πόρτα καθώς η Μολτένο αποφάσισε να του κάνει πρόταση συνεργασίας και φυσικά να τον περιμένει να ολοκληρώσει και την αποθεραπεία του έτσι ώστε να ενταχθεί πλήρως στα καθήκοντα της ομάδας. Άλλωστε οι άνθρωποι της ιταλικής ομάδας έχουν μεγάλες αξιώσεις για την φετινή περίοδο καθώς θέλουν να επιστρέψουν στην Α1. Εξάλλου ήδη στις πρώτες 4 αγωνιστικές βρίσκεται στην πρώτη θέση με 8 βαθμούς και 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

«Αποφάσισα να συνεχίσω στην Ιταλία επειδή μου αρέσει σαν χώρα. Μετά από σχεδόν ένα χρόνο έχω μάθει και τη γλώσσα σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο και μπορώ να προσαρμοστώ πιο εύκολα στην καινούργια μου ομάδα. Την προηγούμενη χρονιά είχα έναν σοβαρό τραυματισμό και ήταν δύσκολο να βρω ομάδα. Γενικά μετά από έναν τόσο σοβαρό τραυματισμό πάντα είναι δύσκολο. Όταν ήρθε η πρόταση από την ομάδα που είμαι φέτος να τελειώσω την αποθεραπεία, να επανέλθω και να ξανά ξεκινήσω να παίζω όταν θα είμαι 100% έτοιμος αποφάσισα να μείνω. Ειδικότερα, από την στιγμή που η ομάδα έχει ως στόχο να ανέβει στην Α1 ήταν ένας ακόμα λόγος. Επιπλέον και ο προπονητής μου ήταν ένας ακόμη λόγος επειδή μου αρέσει ο τρόπος που παίζει χάντμπολ. Είναι από τη σχολή της Ισπανίας είναι επίσης προπονητής την εθνικής Ισπανίας Κ18. Ο πραγματικός λόγος όμως που επέλεξα να μείνω εδώ είναι η πίτσα (γέλια). Γενικά μου αρέσει σαν χώρα και έχουμε περίπου τον ίδιο τρόπο ζωής. Ακόμα και η νοοτροπία είναι η ίδια», σχολιάζει.

Το πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας έγινε πιο δυνατό σε σχέση με προηγούμενες χρονιές καθώς άλλαξε το σύστημα διεξαγωγής στην Α1 και πλέον είναι ένας ενιαίος όμιλος. Του ζητήσαμε να κάνει και μια σύγκριση με το ελληνικό και όπως τόνισε και ο ίδιος υπάρχουν και αρκετές διαφορές αλλά και αρκετά κοινά στο άθλημα ανάμεσα στις δύο χώρες.

« Το πρωτάθλημα της Α2 έχει γίνει πιο δυνατό από πέρυσι που άλλαξε ο τρόπος διεξαγωγής της Α1 με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες και παίχτες στην Α2. Η Α2 της Ιταλίας είναι σε καλύτερο επίπεδο από αυτό της Ελλάδας αν σκεφτούμε ότι σχεδόν όλες έχουν έναν ξένο που δικαιούνται. Το πρωτάθλημα της Α1 είναι σχετικά σε καλό επίπεδο μόνο που δεν έχουν ομάδες όπως ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ με τόσο μεγάλα μπάτζετ. Τα γήπεδα δεν γεμίζουν πάντα. Συνήθως στους αγώνες μας έχουμε περίπου 100-150 θεατές εάν όμως παίζουμε ντέρμπι με κάποια ομάδα από τον ίδιο νομό τότε ο αριθμός αυτός αυξάνεται. Ο κόσμος δεν θα έλεγα ότι ασχολείται ιδιαίτερα με το χάντμπολ, δεν είναι ένα άθλημα δημοφιλές όπως και στην Ελλάδα. Εδώ που το ποδόσφαιρο είναι ένα από τα καλύτερα πρωτάθλημα στον κόσμο και το μπάσκετ έχει πολλές καλές ομάδες είναι δύσκολο να ανέβει σαν άθλημα. Παρόλα αυτά η ομοσπονδία έχει ξεκινήσει τα τελευταία χρόνια μια προσπάθεια ανάδειξης του αθλήματος μέσω της εθνικής που πλέον παίζει σε γήπεδα με 3.000 και 4.000 κόσμο».

Μια καθημερινή του μέρα στην Ιταλία ξεκινά με τι άλλο; Μα φυσικά με έναν εσπρέσσο όπως λέει και ο ίδιος. Ωστόσο έχουν ενδιαφέρον και τα λεγόμενά του καθώς πέρα από τις προπονήσεις του πηγαίνει και σε διάφορα σχολεία για να κάνει μαθήματα χάντμπολ στα παιδιά. Πρόκειται για έναν πολύ όμορφο τρόπο που σκέφτηκε η ομάδα να προσελκύσει νέο…αίμα στο άθλημα. Παράλληλα είναι προπονητής στην ομάδα του στην Κ9 και Κ11, παρακολουθεί μια σχολή προπονητικής και όπως λέει στο μέλλον θα του άρεσε η ιδέα να ασχοληθεί.

«Μια τυπική μου μέρα στην Ιταλία ξεκινά με έναν espresso. Συνήθως δύο φορές την εβδομάδα πηγαίνω για βάρη το πρωί και άλλες μέρες πάω σε σχολεία για να κάνω μαθήματα χάντμπολ ούτως ώστε να έρθουν περισσότερα παιδιά στις ακαδημίες μας. Τα μεσημέρια κάνω προπόνηση στην ομάδα κ-9, κ-11. Αυτήν την περίοδο κάνω μια σχολή προπονητικής. Και το απόγευμα έχω της δικές μου προπόνησης. Κυριακές και Δευτέρες είναι η μέρες ξεκούρασης μου. Στο μέλλον μου αρέσει σαν ιδέα να ασχοληθώ με την προπονητική».

Τέλος σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα ανέφερε πως δεν είναι προτεραιότητα του όμως δεν το απέκλεισε για το μέλλον. «Προς το παρόν δεν έχω αυτό στο μυαλό μου είμαι πολύ καλά εδώ. Στο μέλλον αν συγκυρίες το επιτρέψουν υπάρχει το ενδεχόμενο να επιστρέψω».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected