Κατηγορίες
Αθλήματα

“Έγραψε ιστορία με απίστευτο ρεκόρ ο Έλιουντ Κιπτσόγκε (vid)

Ο Κενυάτης δρομέας, Έλιουντ Κιπτσόγκε πέτυχε ένα αδιανόητο ρεκόρ έγινε ο πρώτος που κατάφερε να τερματίσει σε λιγότερο από δυο ώρες στον Μαραθώνιο του INEOS Challenge στη Βιέννη.

Όπως αναφέρει το Sportime, πρόκειται για τον κορυφαίο μαραθωνοδρόμο του κόσμου αφού είναι ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο. Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε, κάλυψε την απόσταση του Μαραθωνίου σε 1 ώρα 59 λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, γράφοντας με «χρυσά γράμματα» το όνομά του στην ιστορία του κλασικού αθλητισμού.

Στη συγκεκριμένη διαδρομή ο Κενυάτης Κιπτσόγκε έτρεχε μόνος του αφού είχε συμπαραστάτες 41 «λαγούς» που του έδιναν ρυθμό, ώστε να ανεβάσει ρυθμό, να φτάσει στα όριά του και να πετύχει αυτή την απίστευτη επίδοση.

Μεταξύ των «λαγών» ήταν ο Κίπκετερ και ο Λάγκατ, όπως και άλλοι σπουδαίοι δρομείς. Την προσπάθειά του παρακολουθούσαν μέσω YouTube εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι περίμεναν τη μεγάλη στιγμή του τερματισμού.

Tο επίτευγμα αυτό δεν θα χαρακτηριστεί ως παγκόσμιο ρεκόρ, αφού το INEOS Challenge της Βιέννης δεν συγκαταλέγεται στους Μαραθώνιους της IAAF. Όμως, γράφτηκε στην ιστορία και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ για έναν αθλητή πρότυπο, μια εμβληματική μορφή του κλασικού αθλητισμού.

Δείτε το αδιανόητο ρεκόρ από τον Κενυάτη:

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected