Κατηγορίες
Super League 1

Σαν σήμερα στη Super League…

1960
Ο Θερμαϊκός Θεσσαλονίκης πετυχαίνει την πρώτη νίκη στην ιστορία του στην Α’ Εθνική στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος με 1-0 επί του Φωστήρα (60’ σουτ Τοκμακίδης). Ήταν η μια από τις τρεις νίκες που πέτυχε συνολικά, τερμάτισε προτελευταίος και υποβιβάστηκε.

1966
Ο διεθνής επιθετικός του Ολυμπιακού Αριστείδης Παπάζογλου εισάγεται σε κλινική για εξετάσεις, καθώς παραπονιόταν για συνεχείς αδιαθεσίες. Από τότε ξεκινάει η απίστευτη ταλαιπωρία του 27χρονου μόλις ποδοσφαιριστή, που θα κρατήσει σχεδόν τρία χρόνια, μέχρι το θάνατό του. Ο Παπάζογλου, από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου είχε προσβληθεί από καρκίνο στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του.

1985
Για πρώτη φορά στην ιστορία της Α’ Εθνικής ο Εθνικός νικά γηπεδούχος τον Ολυμπιακό με 2-0 (31’ σουτ Πεππές, 76’ κεφαλιά Μπατσινίλας). Ο αγώνας έγινε στο «Σπύρος Λούης». Ανεξάρτητα έδρας ο Εθνικός είχε να νικήσει μια δεκαετία τον Ολυμπιακό.

1997
Τέσσερις ποδοσφαιριστές του Πανηλειακού πέφτουν θύματα τροχαίου τα ξημερώματα, πέντε χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Πύργου. Ο Ηλίας Σαββίδης οδηγούσε επιστρέφοντας από την Πάτρα, ενώ επέβαιναν και οι Νίκος Παπαδόπουλος, Λουκάς Γκαλαμέλος και Χαριζάνης Καρυοφίλλης. Ο οδηγός τραυματίζεται ελαφρά, οι άλλοι δύο βαρύτερα, ενώ σε σοβαρότερη κατάσταση είναι ο Καρυοφίλλης. Ο ταλαντούχος Σερραίος μέσος δεν θα ξαναπαίξει ποδόσφαιρο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected