Κατηγορίες
Super League 1

60 χρόνια Α Εθνική : Το πρώτο γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη με την ΑΕΚ και η πρώτη νίκη του Πανηλειακού

1995

Η κατηγορία είναι δύσκολη για τον νεοφώτιστο Πανηλειακό, που έχει ξεκινήσει με τέσσερις ήττες και δύο ισοπαλίες.

Ωστόσο καταφέρνει να πετύχει την πρώτη νίκη του στην Α’ Εθνική μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι και με ανατροπές στο σκορ, 4-2 τον ΟΦΗ (17’ σουτ Γιαννακόπουλος, 81’ κεφαλιά Γιαννακόπουλος, 83’ σουτ Αρμύλαγος, 88’ σουτ Αρμύλαγος – 33’ σουτ Μίτιτς, 57’ σουτ Ρίζνιτς)

1996

Ο Ντέμης Νικολαϊδης σκοράρει για πρώτη φορά με την φανέλα της ΑΕΚ στην Α’ Εθνική.

Βάζει όχι ένα, αλλά τρία γκολ (9’ σουτ, 55’ σουτ, 75’ σουτ) και οδηγεί την ΑΕΚ σε σπουδαία νίκη με 3-0 μέσα στην Καλαμάτα!

Ο Νικολαϊδης με τη φανέλα της ΑΕΚ πέτυχε ένα πενταρέ, ένα καρέ και τρία χατ τρικ στο πρωτάθλημα.

2001

Η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει με τρεις νίκες το πρωτάθλημα, έτσι όταν στην 4η αγωνιστική παίζει στην Καισαριανή με τον Εθνικό Αστέρα είναι το φαβορί, ωστόσο, και αφού ο Βασίλης Τσιάρτας αστοχεί σε πέναλτι, οι γηπεδούχοι του Νίκου Αλέφαντου κάνουν τη μοναδική τους νίκη επί της ΑΕΚ στην κατηγορία με 2-0 (53’ σουτ Κοντόπουλος, 90’ σουτ Παπαδημητρίου).

Ο Εθνικός Αστέρας υποβιβάστηκε στο τέλος της σεζόν, ενώ η ΑΕΚ έχασε το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό στην ισοβαθμία.

2018

Ο ΟΦΗ δεν έχει νίκη στα πρώτα έξι παιχνίδια του πρωταθλήματος και υποδέχεται τον Ολυμπιακό, που προέρχεται από δύο ντέρμπι χωρίς νίκη.

Με ένα γκολ του Πατρίκ Βουό στο 35’ με κεφαλιά, ο ΟΦΗ καταφέρνει να πάρει το πρώτο του τρίποντο και να νικήσει τον Ολυμπιακό μετά από 13 χρόνια. Ο ΟΦΗ σε όλο τον πρώτο γύρο έκανε δύο νίκες, επί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected