Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Αιολικός από τα παλιά, προκρίθηκε στον 5ο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας!

Τεράστια νίκη-πρόκριση για τον Αιολικό, που τρελαίνει κόσμο και γράφει ιστορία, περνώντας στην 5η Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η ομάδα της Μυτιλήνης κέρδισε τον Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Δημήτρη Μπουρού στο 41ο λεπτό, παίζοντας καταπληκτικό ποδόσφαιρο επί 90 λεπτά! Πάρα τις δύο κατηγορίες που χωρίζουν τις δύο ομάδες, ο Αιολικός απέδειξε ότι δεν υπάρχει φαβορί και αουτσάιντερ πριν την έναρξη ενός αγώνα.

Όπως αναφέρει το sportlesvos, στην πρώτη απειλητική προσπάθεια, ο Χουχούμης εκτέλεσε φάουλ που κατέληξε άουτ στο 2ο λεπτό. Ο ίδιος παίκτης σε νέο φάουλ στο 4′ είδε τον Σφύρλα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Αιολικός απάντησε στο 5′ σε μια περίεργη φάση, με τον Τσομπανέλλη να βάζει μια κόντρα, την μπάλα να παίρνει ύψος και να καταλήγει λίγο άουτ. Στο 15′ ήταν η σειρά του Κρητικού να εκτελέσει απευθείας φάουλ με τον Αναγνωστόπουλο να μπλοκάρει σταθερά.

Στο 31′ ο Κρητικός σούταρε δυνατά, με τον Αναγνωστόπουλο να διώχνει σε κόρνερ στην καλύτερη στιγμή του ημιώρου. Ακολούθησε τεράστια χαμένη ευκαιρία στο 32′, όταν ο Μπουρούς βγήκε τετ α τετ, αλλά έκανε μια παραπάνω ντρίμπλα, με αποτέλεσμα ο Αναγνωστόπουλος να πέσει στα πόδια του και να μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια. Στο 35′ ο Απόλλωνας απάντησε στις μεγάλες ευκαιρίες, όταν ο Παυλίδης βρέθηκε φάτσα με τον Σφύρλα, αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας του Αιολικού απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 41′ ο Μπουρούς μπήκε μέσα στην περιοχή, τσίμπησε την μπάλα και κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχο ίδιος για το 1-0, στέλνοντας στα ύψη την αδρεναλίνη των φιλάθλων.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Απόλλωνας πήρε τα ηνία στη μεσαία γραμμή, με τον Αιολικό σε παθητικό ρόλο. Στο 57′, στην πρώτη ευκαιρία των φιλοξενούμενων, ο Παυλίδης είχε κεφαλιά άουτ. Στο 62′ ο Κρητικός εκτέλεσε φάουλ στην καρδιά της περιοχής, αλλά το γυριστό σουτ του Μπουρού μπλόκαρε ο Αναγνωστόπουλος.

Ο Αιολικός έχασε μοναδική ευκαιρία στο 66ο λεπτό, όταν ο Τσιπάς σούταρε άουτ σε τετ α τετ. Στο 68′ ο ο Μπαστιάνος μπήκε από τα δεξιά, αλλά ο Σφύρλας είπε ξανά όχι, αποκρούοντας ενστικτωδώς. Η ομάδα της Μυτιλήνης έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ στο 79′, αλλά το σουτ του Κατσίκη έφυγε άουτ.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος και πάρα τα 6 λεπτά καθυστερήσεων, άντεξε στην οποία πίεση του ασκήθηκε, κατακτώντας μια ιστορική πρόκριση.

Συνθέσεις

ΑΙΟΛΙΚΟΣ: Σφύρλας, Αγριμάκης, Καλαφάτης, Κρητικός, Βαλιός, Τσομπανέλλης, Ματάι (61′ Παλαμουτσής), Κατσίκης (87′ Μπάρκας), Τσιπάς (89′ Λαμπράκης), Μπουρούς, Σπόλιαριτς

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ: Αναγνωστόπουλος, Κυριακίδης, Ζησόπουλος, Χουάν Αλμπέρτο, Λαγός (58′ Ιρίτιερ), Χουχούμης, Παυλίδης (71′ Βουό), Μπλάζιτς, Ζακουαρίμπε, Βάρκας (46′ Μπαστιάνος), Μαρκόφσκι

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected