Κατηγορίες
Basket

Ο Ξανθόπουλος τα έκανε 500!

Όντας πάντα συνεπής στους τομείς της οικονομίας, ο Βασίλης Ξανθόπουλος συνεχίζει να “γράφει” ρεκόρ στις κατηγορίες της στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

Ένα τέτοιο σημείωσε χθες, μέσα από τη νίκη του Περιστερίου απέναντι στο Λαύριο. Με το μοναδικό του κλέψιμο έφτασε τα 500 στην καριέρα του στην Basket League.

Ο πολύπειρος γκαρντ χρειάστηκε 407 παιχνίδια για να φτάσει σε αυτό το σπουδαίο επίτευγμα, το οποίο μόνο άλλοι τρεις παίκτες σημείωσαν στο παρελθόν. Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αποσύρθηκε με έναν αριθμό κλεψιμάτων που μοιάζει άπιαστος, αφού σταμάτησε στα 784 ενώ 520 έκανε ο Μανώλης Παπαμακάριος και 510 ο Γιώργος Σιγάλας.

Πέραν του επιτεύγματος του Βασίλη Ξανθόπουλου…

*Ο Στίβεν Γκρέι με τους 32 βαθμούς που είχε στο ranking δεν ήταν απλά ο πολυτιμότερος της ομάδας του Ηλία Ζούρου αλλά έχοντας και την κορυφαία επίδοση των χθεσινών αγώνων, έβαλε υποψηφιότητα για τον τίτλο του MVP της αγωνιστικής, αυτόν που κέρδισε και στην προηγούμενη έχοντας 31 βαθμούς απέναντι στην ΑΕΚ.

Αν δεν ξεπεράσει τη χθεσινή επίδοση του σήμερα κάποιος παίκτης μέσα από τον παιχνίδι Ρεθύμνου-ΑΕΚ, ο Γκρέι θα γίνει ο πρώτος παίκτης που θα αναδειχτεί MVP σε δύο διαδοχικές αγωνιστικές, μετά τον Μάρτιο του 2018. Τότε το είχε καταφέρει ο Μακένζι Μουρ ως παίκτης του Λαυρίου Megabolt στη 17η (είχε 35 βαθμούς στον αγώνα με το Ρέθυμνο) και στη 18η αγωνιστική (είχε 26 βαθμούς στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Κολοσσό).

*Με τα πέντε αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε χθες, ο Γάιος Σκορδίλης ξεπέρασε τα 300 στην καριέρα του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα.

*Η κυριαρχία του Περιστερίου στα ριμπάουντ ήταν ολοκληρωτική και το επιστέγασμα της ήταν το ρεκόρ περιόδου στην άμυνα. Είχε 38 αμυντικά ριμπάουντ, ένα περισσότερο από εκείνα που είχε ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Λάρισα στη 2η και το Λαύριο στην 4η αγωνιστική.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected