Κατηγορίες
Super League 1 - Ποδόσφαιρο Κόσμος

Να γιατί το ΟΑΚΑ θεωρείται η χειρότερη έδρα παγκοσμίως!

Το ΟΑΚΑ αποδεικνύεται η χαρά του φιλοξενούμενου, αφού εκτός του Παναθηναϊκού, τόσο η ΑΕΚ, όσο και η Εθνική ομάδα έχουν άθλιες επιδόσεις φέτος εντός έδρας στο συγκεκριμένο γήπεδο.

Δεν είναι ποδοσφαιρική έδρα. Εξάλλου, δεν κατασκευάστηκε αποκλειστικά για ποδοσφαιρική χρήση, είχε εγκαινιαστεί με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου το φθινόπωρο του 1982. Η ύπαρξη ταρτάν κάνει τις εξέδρες να απέχουν αισθητά από τον αγωνιστικό χώρο, είναι μία κρύα έδρα, ο αντίπαλος δεν την νιώθει ακόμα και όταν οι εξέδρες είναι πυκνοκατοικημένες.

Όπως αναφέρει το SDNA, ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ακόμα εντός έδρας στην φετινή Super League (ένα από τα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια, αυτό με την Ξάνθη δόθηκε στην Ριζούπολη), όμως δεν είναι ο μόνος γηπεδούχος που δεν μπορεί να νιώσει ως έδρα που του δίνει κάποιο πλεονέκτημα το ΟΑΚΑ. Ανάλογο, παρόμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζει τόσο η ΑΕΚ, όσο και η Εθνική ομάδα.

Από τα 12 παιχνίδια που έχουν δοθεί στο «Σπύρος Λούης» την σεζόν που διανύουμε, μόνο τα δύο τα κέρδισε ο γηπεδούχος, αυτό το ποσοστό 16,6% είναι απελπιστικά μικρό, στην πραγματικότητα το ΟΑΚΑ αποτελεί την χαρά του φιλοξενούμενου.

Η ΑΕΚ έχει κερδίσει μόνο ένα επίσημο εντός έδρας ματς στο συγκεκριμένο γήπεδο αυτό με την Λαμία (το ματς με τον Βόλο διεξήχθη στην Ριζούπολη) και έχει δεχθεί περισσότερα γκολ από όσα έχει πετύχει (7-8)!

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη δύο ήττες (ΟΦΗ, ΑΕΛ) και μία ισοπαλία απέναντι στον Ολυμπιακό, ενώ η Εθνική μας ομάδα μετά από τρία απανωτά στραπάτσα με Ιταλία, Αρμενία και Λιχτενστάιν έσπασε το ρόδι απέναντι στην Βοσνία πριν από μερικές εβδομάδες μπροστά σε απελπιστικά άδειες εξέδρες.

Αυτό το τελευταίο, κρατήστε το. Το ποσοστό πληρότητας των εξεδρών στα εντός έδρας παιχνίδια του τριφυλλιού στο ΟΑΚΑ είναι μόλις 8% (!), για την ΑΕΚ ανεβαίνει στο αξιοπρεπές 26% (νούμερο που ανέβηκε κυρίως λόγω του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ), ενώ με εξαίρεση την αναμέτρηση απέναντι στην Ιταλία, τα υπόλοιπα παιχνίδια της Εθνικής Ελλάδας διεξήχθησαν μεταξύ συγγενών και φίλων. Με άλλα λόγια; Έδρα για… κλάματα.

ΑΕΚ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

ΑΕΚ – Κραϊόβα 1-1 (κεκλεισμένων)

ΑΕΚ – Τράμπζονσπορ 1-3 (κεκλεισμένων)

ΑΕΚ – Ξάνθη 1-2 (10.238)

ΑΕΚ – Λαμία 2-0 (17.093)

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2 (32.576)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Παναθηναϊκός – ΟΦΗ 1-3 (5.039)

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1 (6.700)

Παναθηναϊκός – Λάρισα 1-2 (ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η καταμέτρηση)

ΕΘΝΙΚΗ ΦΕΤΟΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ

Ελλάδα – Ιταλία 0-3 (19.828)

Ελλάδα – Αρμενία 2-3 (7.011)

Ελλάδα – Λιχτενστάιν 1-1 (3.445)

Ελλάδα – Βοσνία 2-1 (4.512)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected