Super League 1

Απολαυστικό ματς στο AEL FC Arena, με ανατροπή το σπουδαίο τρίποντο η Λάρισα! (photos)

Μετά από μία πειστική εμφάνιση στο AEL FC Arena, η ΑΕΛ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με ανατροπή του σκορ πανηγύρισε μία σπουδαία εντός έδρας νίκη απέναντι στον ΟΦΗ!

Το σύνολο του Μιχάλη Γρηγορίου αν και βρέθηκε να χάνει πολύ νωρίς στο παιχνίδι με σκορ 0–2, στη συνέχεια αγωνίστηκε όπως θα έπρεπε και με τρία γκολ στο παιχνίδι (3 – 2) επικράτησε του συνόλου του Γιώργου Σίμου.

Η ΑΕΛ επέστρεψε στο AEL FC Arena για την 9η αγωνιστική της Super League και υποδέχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (03/11, 15:00) την ομάδα του ΟΦΗ.

Οι «βυσσινί» με αυτή την εντυπωσιακή νίκη με ανατροπή του σκορ μπροστά σε 7.000 φιλάθλους της, έφθασε τους δέκα πέντε βαθμούς, ενώ ο ΟΦΗ έμεινε στους δέκα έξι πόντους.

Στα 48 δευτερόλεπτα του αγώνα η ΑΕΛ είχε τη πρώτη καλή στιγμή με τον Μάρκο Νούνιτς να βρίσκεται μέσα στη περιοχή και να πλασάρει από θέση βολής και τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Γουάλει.

Στο 3ο λεπτό ο ΟΦΗ ξάφνιασε την ΑΕΛ με γκολ. Συγκεκριμένα, ο Σεμέδο είδε τον Κρίστινσον εκτός εστίας και με ψηλοκρεμαστό σουτ κέρδισε τον Ισλανδό γκολκίπερ για το 0 – 1.

Τέσσερα λεπτά μετά, η ομάδα του Γιώργου Σίμου σημείωσε και δεύτερο τέρμα. Ο Τσιλιανίδης μετά από ωραία ατομική ενέργεια βρέθηκε από τον Κρίστινσον και πλάσαρε για το 0 – 2.

Η απάντηση της ΑΕΛ όμως στα γκολ και το 1 – 2 συνέβη στο 14′! Ο Κάτσε εκτέλεσε το φάουλ έξω δεξιά από τη περιοχή του ΟΦΗ, που κέρδισε ο ίδιος από τον Σεμέδο και ο Βαγγέλης Μόρας σκόραρε ξανά στο φετινό πρωτάθλημα με συρτό πλασέ στη κίνηση στο πρώτο δοκάρι!

Ένα συναρπαστικό πρώτο μέρος στο AEL FC Arena ανάμεσα σε ΑΕΛ και ΟΦΗ που το παιχνίδι είχε και συνέχεια στα γκολ όμως αυτά ακυρώθηκαν…

Ο Ουάρντα σκόραρε το γκολ της χρονιάς, όμως ο Κομίνης με VAR θεώρησε ότι στην εκκίνηση της φάσης ο Μιλοσάβλιεβιτς ήταν οφσάιντ επηρεάζοντας τη φάση. Ενώ γκολ πέτυχε και ο Νούνιτς στο 39′ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στην επανάληψη η ΑΕΛ είχε τη κατοχή της μπάλας χωρίς όμως την ουσιαστική ευκαιρία που θα απειλούσε για το γκολ και την ισοφάριση του σκορ.

Πολλές ήταν οι μονομαχίες στο χώρο του κέντρου, με τους παίκτες του ΟΦΗ να κάνουν τα φάουλ κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά και καθυστερήσεις για να «σπάσουν» το ρυθμό που προσπαθούσαν να έχουν οι «βυσσινί».

Η πίεση των παικτών της ΑΕΛ απέφερε καρπούς που σημείωσε το 2 – 2 στο 69′! Οι γηπεδούχοι αναπτύχθηκαν ωραία από τα δεξιά ο Ασούμπρε τροφοδότησε τον Ράικο Μιλοσάβλιεβιτς κι εκείνος σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, η μπάλα βρήκε στο σώμα του Γιαννούλη και άλλαξε πορεία για το 2 – 2, καθώς αυτή κατέληξε στο βάθος της εστίας του Γουάλει.

Η εμφάνιση της ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο έδειχνε το πόσο ήθελαν οι «βυσσινί» να ανατρέψουν το σκορ και να κάνουν το 3 – 2!

Αυτό, το πέτυχαν στο 80ο λεπτό με τη «χρυσή» αλλαγή του Μιχάλη Γρηγορίου, τον Αμπιόλα Ντάουντα να βρίσκει δίχτυα για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα για λογαριασμό της ΑΕΛ.

Ο Αμρ Ουάρντα με πανέξυπνη κάθετη πάσα βρήκε τον Νιγηριανό φορ των «βυσσινί» και ο έμπειρος επιθετικός με εξαιρετικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΟΦΗ για την ανατροπή του σκορ και το 3 – 2!

Το γκολ μάλιστα πανηγυρίστηκε έξαλλα από όλους τους παίκτες, τεχνικό τιμ αλλά και τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΛ που έδωσε βροντερό παρών στο AEL FC Arena!

Στο 85ο λεπτό ο Ουάρντα δοκίμασε ένα σουτ μετά από ωραία ατομική ενέργεια, όμως ο Γουάλει ήταν σταθερός και μπλόκαρε τη μπάλα.

Στη πρώτη φάση του δευτέρου ημιχρόνου για τον ΟΦΗ, ο Φιγκεϊρέδο πήρε τη κεφαλιά μέσα στη περιοχή της ΑΕΛ και ο Κρίστινσον άφησε τη μπάλα να καταλήξει άουτ δίχως να ανησυχήσει ιδιαίτερα…

Ο κ. Κομίνης υπέδειξε τέσσερα λεπτά καθυστερήσεων, όμως δεν άλλαξε τίποτα και το τελικό, 3 – 2 ήταν αυτό που έδωσε στο συγκρότημα του Μιχάλη Γρηγορίου τη πολύτιμη νίκη!

Φωτογραφίες στο arenalarissa.gr

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας, Μπράλιτς (63′ Ασούμπρε), Μπέρτος, Στάνκοβιτς, Κάτσε (82′ Φατιόν), Σεσέροβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Ουάρντα, Νούνιτς (76′ Ντάουντα).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Γουάλει, Σακόρ (75′ Στάικος), Κουτρουμπής, Νάστορς, Ναμπί, Σεμέδο, Μαρινάκης, Γιαννούλης, Τσιλιανίδης, Φιγκεϊρέδο, Κοροβέσης (81′ Μάνος).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected