Κατηγορίες
Αθλήματα

Στον 2ο γύρο Αρκαδιανού και Καλοβελώνης, ξεκίνημα με νίκη για τον Βολτυράκη

Η Άννα Αρκαδιανού και ο Μάρκος Καλοβελώνης κέρδισαν τις χθεσινές αναμετρήσεις τους στο Ηράκλειο της Κρήτης και προκρίθηκαν στον 2ο γύρο των μονών της διεθνούς διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων της ITF που φιλοξενείται στο Lyttos Beach.

Όπως αναφέρει το Tennisnews, η Αρκαδιανού επικράτησε της Γαλλίδας Helena Stevic με 7-5, 6-3 σε ένα κλειστό ματς, το οποίο κατάφερε να ολοκληρώσει σε 1 ώρα και 43 λεπτά. Στο 1ο σετ οι δυο παίκτριες ήταν ισόπαλες έως το 5-5, με την Ελληνίδα να κερδίσει τα 2 τελευταία game. Αντίστοιχα και στο 2ο σετ η Αρκαδιανού χρειάστηκε να κερδίσει τα 3 τελευταία game, για να βάλει τέλος στο παιχνίδι και να ολοκληρώσει αυτή την πολύ καλή νίκη, που την έστειλε στον 2ο γύρο της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου.

Την Τετάρτη αγωνίστηκε για το κυρίως ταμπλό του μονού γυναικών και η Ελένη Καμπάνταη, η οποία όμως γνώρισε την ήττα από την Ισπανίδα Noelia Bouzo Zanotti, με 6-0, 6-0.

Στο ταμπλό των ανδρών, ο Μάρκος Καλοβελώνης κατάφερε να αφήσει εκτός τον Βούλγαρο Alexandar Lazarov, No.5 στο ταμπλό και Νο.512 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, τον οποίο κέρδισε με 1-6, 7-5, 6-3.

Ο Μάρκος ήταν πίσω με 1-6, 3-5, έκανε όμως μια εντυπωσιακή ανατροπή. Ο πρωταθλητής μας κέρδισε 7 game στη σειρά και έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του, καθώς βρέθηκε μπροστά με 3-0 στο αποφασιστικό σετ. Στη συνέχεια δεν επέτρεψε στον Βούλγαρο να τον πλησιάσει ξανά και “κλείδωσε” τη νίκη του στο 9ο game, 2 ώρες και 11 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς.

Καλούς αγώνες έκαναν και οι Αλέξανδρος Σκορίλας και Πέτρος Τσιτσιπάς, που δεν κατάφεραν ωστόσο να ακολουθήσουν τον Καλοβελώνη στη φάση των “16”. Ο Τσιτσιπάς ηττήθηκε από τον Lucas Catarina, No.4 στο ταμπλό και Νο.498 στον κόσμο, με 6-2, 6-4. Ο Σκορίλας ηττήθηκε από τον Billy Harris με 6-4, 6-3.

Σήμερα θα γίνουν αγώνες για τον 2ο γύρο των μονών, καθώς και για τα προημιτελικά των διπλών. Ο Λευτέρης Θεοδώρου θα αντιμετωπίσει τον κορυφαίο του ταμπλό, Geoffrey Blancaneaux. Ο Καλοβελώνης θα παίξει με τον Ισπανό Pedro Vives Marcos και η Αρκαδιανού με τη Ρουμάνα Oana Gavrila, No.6 στο ταμπλό. Στα διπλά, η Αρκαδιανού και η Elina Nepliy θα αντιμετωπίσουν τις Ιταλίδες Melania Delai και Lisa Pigato, ενώ οι Καλοβελώνης και Σέργης Κυρατζής θα αναμετρηθούν με τους κορυφαίους του ταμπλό, Luke Johnson και Jan Zielinski.

Βασίλης Βολτυράκης

Ξεκίνημα με νίκη για τον Βολτυράκη

Ο Βασίλης Βολτυράκης ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις του στο Smash Academy ITF Junior Tournament στο Κάιρο της Αιγύπτου.

Ο Βολτυράκης κέρδισε τον Αιγύπτιο Ahmed El Dardeery με 6-1, 6-4 στην πρεμιέρα του στο Smash Academy ITF Junior Tournament και προκρίθηκε στη φάση των “16”.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Κροάτη Marino Jakic, που βρίσκεται στο Νο.3 του ταμπλό.

Ο Βολτυράκης θα αγωνιστεί και στο διπλό της χωμάτινης διοργάνωσης της Grade 5 κατηγορίας της ITF, μαζί με τον Λετονό Valerijs Vorobjovs. Στον 2ο γύρο, όπου προκρίθηκαν με bye, θα αντιμετωπίσουν τους Αιγύπτιους Ziad Hemida και Ahmed Torky.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected