Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
BET

60 χρόνια Α’ Εθνική: Σαν σήμερα, 8 Νοεμβρίου

1959

Το αθηναϊκό ντέρμπι συναρπάζει το κοινό στο «Απόστολος Νικολαϊδης» με την εξέλιξή του. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ προηγούνται από μια φορά, και το παιχνίδι τελειώνει 2-2 (10’ φάουλ Παπαεμμανουήλ, 67’ σουτ Μπενάρδος – 3’ κεφαλιά Δεμίρης, 71’ σουτ Δεμίρης). Την ίδια ώρα ο Απόλλων υποχρεώνει τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του ήττα μέσα στην Τούμπα 1-2 (35’ σουτ Κατηκαρίδης – 53’ σουτ Σεραφείδης, 73’ σουτ Γ. Καμάρας)

1987

Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός δεν έχει νίκη στα έξι πρώτα παιχνίδια, όταν στο «Σπύρος Λούης» υποδέχεται τον Παναθηναϊκό και χάνει με 4-1 (22’ σουτ Ζελιλίδης – 13’ σουτ Γεωργαμλής, 42’ σουτ Βλάχος, 46’ σουτ Σαραβάκος, 88’ σουτ Βλάχος). Είναι το τελευταίο παιχνίδι του Αλκέτα Παναγούλια στον πάγκο του Ολυμπιακού και τελευταίο του τερματοφύλακα Γιάτσεκ Καζιμιέρσκι.

1989

Ο Ιωνικός δεν τα καταφέρνει καλά στα πρώτα του βήματα στην Α’ Εθνική. Έχει χάσει και τα πρώτα επτά παιχνίδια, η απογοήτευση είναι μεγάλη, ο προπονητής έχει αλλάξει και με τον Γιάνους Κόβαλικ στον πάγκο υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Ιωνικός πετυχαίνει την πρώτη νίκη στην ιστορία του στην Α’ Εθνική με 2-0 (43’ σουτ Μανδραφλής, 55’ κεφαλιά Γρίμπιλας). Ο Ιωνικός καταφέρνει τελικά να μείνει στην κατηγορία.

1999

Ο Ολυμπιακός έχει ξεκινήσει με έξι νίκες και υποδεχόμενος τον ΠΑΟΚ στο «Σπύρος Λούης» δείχνει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση και κερδίζει με 4-1 (7’ σουτ Γιαννακόπουλος, 25’ σουτ Νινιάδης, 31’ σουτ Αμανατίδης, 44’ σουτ Τζιοβάνι – 76’ σουτ Φρατζέσκος). Κανείς βέβαια δεν μπορούσε να φανταστεί ότι ήταν το τελευταίο παιχνίδι του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του Ολυμπιακού.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected