Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Αντώνης Πριόνας : «Κορυφαία στιγμή, συνεχίζουμε με ζήλο και προσήλωση»

Ο προπονητής της Εθνικής Γυναικών Αντώνης Πριόνας και η σκόρερ του αγώνα με την Ιρλανδία στη Νέα Σμύρνη Αναστασία Σπυριδωνίδου, μίλησαν στο epo.gr για τη σπουδαία εμφάνιση και το θετικό αποτέλεσμα (1-1) απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο και εξέφρασαν τη χαρά τους, κράτησαν όμως χαμηλά τους τόνους αποφεύγοντας τον υπέρμετρο ενθουσιασμό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του ομοσπονδιακού τεχνικού: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος όπως και όλοι στην ομάδα. Οι αθλήτριες, οι παράγοντες, τα μέλη του team. Μάλιστα μπορούσαμε ακόμη και τη νίκη, αν η ισοφάριση είχε έρθει νωρίτερα. Γίνεται δουλειά, όχι μόνο στη Γυναικών αλλά και στις μικρότερες ηλικιακά ομάδες των κοριτσιών, όπου δίνουμε μεγάλη βάση. Η ομοσπονδία προσπαθεί και μας στηρίζει σε δύσκολους καιρούς. Είναι επίσης σημαντικό για μένα ότι ο κόσμος που ήρθε στη Νέα Σμύρνη ήταν περισσότερος από προηγούμενα παιχνίδια και έτσι μπόρεσε να δει την σπουδαία προσπάθεια των αθλητριών μας. Προσδοκούμε ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση, γιατί αυτό είναι που θα δώσει επιπλέον κίνητρο στα κορίτσια. Θεωρώ ότι η εμφάνιση και το αποτέλεσμα με την ισχυρή Ιρλανδία των επαγγελματιών παικτριών είναι η κορυφαία στιγμή στην ιστορία της Εθνικής Γυναικών και σπουδαία στιγμή για το γυναικείο ποδόσφαιρο γενικότερα, αλλά το πιο σημαντικό είναι να έχει συνέχεια, να έρθουν ακόμη καλύτερες μέρες. Είναι κάτι που πιστεύω ότι μπορεί να συμβεί, αλλά μόνον υπό μία προϋπόθεση: να συνεχίσουμε τη σοβαρή δουλειά, με αφοσίωση και πίστη στις δυνατότητες που δείξαμε ότι διαθέτουμε, όχι μόνο σήμερα αλλά και σε προηγούμενες εμφανίσεις μας».

Όσο για τη συνέχεια, ο κ. Πριόνας ανέφερε: «Όπως βλέπετε, πηγαίνουμε βήμα-βήμα και έτσι θα συνεχίσουμε. Σε αυτό λοιπόν το πνεύμα, θα πω ότι δε χωρά ο υπέρμετρος ενθουσιασμός που θα μπορούσε να μας αποπροσανατολίσει. Έτσι, τονίζω ότι ο στόχος στην προκριματική φάση παραμένει η τρίτη θέση στον όμιλο και η βελτίωση στην κατάταξη της UEFA. Από κει και πέρα, από τη στιγμή που ανοίγει ένα παράθυρο για πρόκριση, θα το δούμε και θα παλέψουμε. Προς το παρόν όμως μένει στο πίσω μέρος του μυαλού μας και συνεχίζουμε να δουλεύουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια προσήλωση».

Σε ανάλογο πνεύμα με αυτό του προπονητή της και η Αναστασία Σπυριδωνίδου. Η παίκτρια της Σαραγόσα που ήταν η τρίτη αλλαγή του κ. Πριόνα και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης στις καθυστερήσεις, σχολίασε για το ματς με την Ιρλανδία: «Πήραμε ένα σπουδαίο αποτέλεσμα απέναντι σε έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο. Είναι σημαντικό όμως ότι το αποτέλεσμα αυτό ήρθε μετά από μια σπουδαία εμφάνιση. Όσο για το γκολ, τι να πω, είμαι χαρούμενη που το πέτυχα, είδα τη μπάλα να στρώνεται μπροστά μου και δεν σκέφτηκα τίποτα, σούταρα και ήρθε η ισοφάριση. Όμως το γκολ το έβαλε η ομάδα, είναι πάντα ομαδική η προσπάθεια. Γίνεται μια σοβαρή δουλειά στην Εθνική Γυναικών και το νοιώθουμε όλοι μας ότι θα συνεχιστεί. Όμως δεν πετάμε στα σύννεφα. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο για να βελτιωθούμε ακόμη περισσότερο. Σήμερα υπήρχε ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο, θέλουμε τους φιλάθλους δίπλα μας και στα επόμενα ματς».