Αθλήματα

Ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στον αυριανό τελικό (vid)

O Dominic Thiem επιβλήθηκε του περσινού πρωταθλητή του ATP Finals, Alexander Zverev, με 2-0 σετ, για να κάνει δικό του το δεύτερο εισιτήριο του τελικού του Λονδίνου, όπου θα αναμετρηθεί με τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Κάνοντας ακόμα ένα καλό παιχνίδι στην O2 Arena, ο Thiem κέρδισε τον Zverev με 7-5, 6-3 και πήρε την πρόκριση για τον αυριανό τελικό (20:00GR, COSMOTE SPORT 6HD) του ATP Finals.

Όπως αναφέρει το tennisnews, δεν ήταν και ο καλύτερος αγώνας για τον Thiem στην εβδομάδα – έχοντας βεβαίως βάλει και πολύ ψηλά τον πήχη στις νίκες που πέτυχε επί των Roger Federer και Novak Djokovic – αλλά σε κάθε περίπτωση ο Αυστριακός ήταν αρκετός καλός γι’ αυτόν τον ημιτελικό και αρκετά καλός για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες του, έχοντας αυτό το κάτι παραπάνω έναντι του Zverev στις κρίσιμες στιγμές.

Ο φιναλίστ του Roland Garros τελείωσε το παιχνίδι με 22 winners και 24 αβίαστα λάθη, ενώ ο Zverev είχε 20 winners και 27 αβίαστα λάθη. Το “κλειδί” για τον Αυστριακό, ήταν το 4/4 που είχε στα break point που αντιμετώπισε, προστατεύοντας το σερβίς του σε όλες τις δύσκολες στιγμές.

Δυο απ’ αυτές ήταν στο 1ο σετ, σχετικά νωρίς, σώζοντας το πρώτο break point του ημιτελικού στο 3ο game για να κάνει το υπέρ του 2-1 και ακόμα ένα στο 5ο game, για να κάνει το 3-2. Αφού διατηρήθηκε μπροστά έστω και χωρίς break, o Thiem πέρασε στην αντεπίθεση και “στρίμωξε” τον Zverev στο πολύ κρίσιμο 12ο game, έχοντας διπλό break point και set point στο 5-6, 15-40. Αξιοποιήσε τη 2η ευκαιρία του ο Αυστριακός, για να κατακτήσει το πολύ κλειστό 1ο σετ.

Στο 2ο σετ ο Thiem ανέβασε στροφές, κέρδιζε πιο γρήγορα τα service games του και έκανε ένα break στο 6ο game, για να αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού. Στη συνέχεια έσβησε ακόμα 2 break point για να φτάσει στο 5-2 και τελικά “κλείδωσε” τη μεγάλη νίκη του στο 9ο game, κάνοντας το 6-3.

Ήταν η 6η νίκη του Thiem με αντίπαλο τον Zverev, σε 8 αναμετρήσεις. Μέχρι πριν λίγες μέρες δεν είχε καμιά πρόκριση σε ημιτελικά ATP Finals ο Thiem, ο οποίος αποκλείστηκε στο round robin τις 3 πρώτες χρονιές που αγωνίστηκε στο τουρνουά. Φέτος κάνει ένα τρομερό τουρνουά και θα είναι στον 3ο σημαντικότερο τελικό της καριέρας του, μετά τους 2 χαμένους τελικούς που έχει στο Roland Garros από τον Rafael Nadal.

Αυτός θα είναι συνολικά ο 25ος τελικός της καριέρας του και ο 7ος στο 2019, μια χρονιά στην οποία έχει κερδίσει 5 τίτλους και έχει χάσει μόνο στον τελικό του Roland Garros. Συνολικά έχει 16 κερδισμένους τελικούς (16-8), επομένως θα διεκδικήσει τον 17ο τίτλο της καριέρας του.

Tέλος, ο Thiem εξασφάλισε και την επιστροφή του στο Νο.4 της παγκόσμιας κατάταξης, που θα είναι και η θέση που θα τερματίσει τη χρονιά αυτή. To No.4 είναι η καλύτερη θέση που έχει πάρει ποτέ στην κατάταξη, ενώ θα ξεπεράσει τον καλύτερο τερματισμό του, που ήταν το Year-end No.5 το 2017.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected