Κατηγορίες
Super League 1

60 χρόνια Α’ Εθνική, σαν σήμερα 18 Νοεμβρίου : Το 4-4 της Νέας Σμύρνης και η ανατροπή του Ολυμπιακό στο “Κλεάνθης Βικελίδης”

1959
Χωρίς νίκη στα τρία πρώτα παιχνίδια της, η Δόξα Δράμας παίζει στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» με την ΑΕ Νίκαιας. Από νωρίς η ομάδα του Τάκη Παπαρσενίου βάζει τις βάσεις της πρώτης νίκης της στην Α’ Εθνική, που θα έλθει νε 3-0 (9’ σουτ Γρηγοριάδης, 11’ σουτ, 67’ σουτ Θ. Λουκανίδης).

1962
Ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στην ιστορία του πρωταθλήματος απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν στη Νέα Σμύρνη. Αν και ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 3-0, ο Πανιώνιος με αντεπίθεση διαρκείας έφερε το ματς στο 4-4 (30’ σουτ Σαραβάκος, 48’ κεφαλιά, 67’ σουτ Π. Σακελλαρίδης, 73’ φάουλ Γιαννακόπουλος – 2’ κεφαλιά, 25’ σουτ Πανάκης, 13’ σουτ, 60’ σουτ Τουμπέλης).

1995
Ο Παναθηναϊκός έχει ξεκινήσει το πρωτάθλημα ως φαβορί, έχει επτά νίκες και δύο ισοπαλίες, ενώ ετοιμάζεται για κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Άαλμποργκ. Η ΑΕΚ είναι κοντά του και τον υποδέχεται στο «Νίκος Γκούμας». Ο Χρήστος Κωστής ανοίγει το σκορ στο 12’ και η ΑΕΚ κρατά ως το τέλος τη νίκη. Οι δύο ομάδες μονομάχησαν για τον τίτλο, ο οποίος κατέληξε στους «πράσινους».

2006
Έχοντας γνωρίσει την ήττα στα δύο προηγούμενα εκτός έδρας παιχνίδια του με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός επισκέπτεται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τον Άρη που έχει μόνο μια νίκη σε δέκα αγωνιστικές.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης μπαίνει με ενθουσιασμό και εκμεταλλεύεται το γεγονός ότι ο Τροντ Σόλιντ έχει αφήσει στον πάγκο τον Ριβάλντο, εν όψει του ταξιδιού στη Βαλένθια. Με δύο γκολ του Κόκε (30’ σουτ, 44΄ σουτ) προηγείται με 2-0 στο ημίχρονο. Ωστόσο ο Βραζιλιάνος μαζί με τον Καστίγιο μπαίνουν ως αλλαγές και οδηγούν τον Ολυμπιακό με δικά τους γκολ σε πλήρη ανατροπή, για να φύγει ο Ολυμπιακός νικητής με 3-2 (62’ κεφαλιά, 66’ φάουλ Ριβάλντο, 81’ σουτ Καστίγιο).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected