Basket

Ένα ακόμη ρεκόρ για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο!

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος διανύει τη δεύτερη μόλις σεζόν του στο Περιστέρι, όμως ήδη έχει βρεθεί αρκετά ψηλά σε κάποιες ιστορικές λίστες του.

Μέσα από το σημερινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, έγινε ο 22ος παίκτης στην ιστορία της ομάδας στο επαγγελματικό πρωτάθλημα που έφτασε τα 200 ριμπάουντ. Ο διεθνής φόργουορντ είχε τέσσερα ριμπάουντ και φτάνοντας τα 200, ξεπέρασε τον Κερτ Λούμπι που είχε 196 στην περίοδο 2010-11.

Κατά τα άλλα…

*Με την 409η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα ο Βασίλης Ξανθόπουλος έγινε ο 17ος της σχετικής λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64). Ο γκαρντ του Περιστερίου ξεπέρασε σήμερα τους Δημήτρη Φωσσέ και Μηνά Γκέκο.

*Ο Σκούτσι Σμιθ είχε για δεύτερη φορά 4/4 τρίποντα μετά το παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής κόντρα στον Πανιώνιο, ισοφαρίζοντας το σχετικό ρεκόρ της σεζόν. Την ίδια επίδοση είχε και ο Τζίμερ Φριντέτ στο ματς της 5ης αγωνιστικής του Παναθηναϊκού με τον Άρη.

*Το Περιστέρι έκανε στην εξέλιξη του σημερινού αγώνα, μεταξύ άλλων, ένα σερί 17-0 και ισοφάρισε την κορυφαία σχετική επίδοση της φετινής Basket League αφού το ίδιο “έτρεξε” ο ΠΑΟΚ από την τρίτη στην τέταρτη περίοδο του παιχνιδιού του με τον Παναθηναϊκό.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ…

*Ο Αντουέιν Ουίγκινς έγινε ο δεύτερος παίκτης του στο φετινό Πρωτάθλημα, που έφτασε σε “double-double” έχοντας 11 πόντους και ισάριθμα ριμπάουντ. Ανάλογη επίδοση (13π, 10ρ.) είχε ο Ζέιν Νόουλς στο παιχνίδι με τη Λάρισα.

Εννιά από τα 11 ριμπάουντ του ήταν επιθετικά και αυτή είναι η κορυφαία επίδοση της φετινής Basket League. Η προηγούμενη ήταν εκείνη των οχτώ επιθετικών ριμπάουντ που είχε ο Τέρελ Παρκς στο ματς της Λάρισας με τον Παναθηναϊκό στην 6η αγωνιστική.

Τα εννιά επιθετικά ριμπάουντ του Ουίγκινς όμως, ξεπερνούν τα όρια της φετινής σεζόν για τον ΠΑΟΚ. Αποτελούν ρεκόρ πενταετίας για τον Δικέφαλο (εννιά είχε και ο Τζούλιαν Βον στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό στις 29 Νοεμβρίου 2014) και ισοφάριση της τρίτης καλύτερης επίδοσης της ιστορίας του. Κορυφαία παραμένει εκείνη των 11 επιθετικών ριμπάουντ που είχε ο Νέστορας Κόμματος στο εντός έδρας ματς με το Ηράκλειο της περιόδο 2002-03.

Ακόμη ο Ουίγκινς με τα εννιά επιθετικά ριμπάουντ που είχε στο Περιστέρι ξεπέρασε τα 100 και με τα 11 ριμπάουντ που είχε συνολικά, ξεπέρασε τα 300 σε 63 παιχνίδια στην Basket League.

*Με τα εννιά επιθετικά ριμπάουντ του Αμερικανού φόργουορντ, ο ΠΑΟΚ έφτασε τα 19 στο σημερινό παιχνίδι και σημείωσε νέο ρεκόρ περιόδου αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 18 επιθετικών ριμπάουντ που είχαν ο Παναθηναϊκός στην 3η και ο ΠΑΟΚ στην 5η αγωνιστική.

*Σε ατομικό επίπεδο και πάλι, ο Τζεκουάν Λιούις έγινε ο 11ος παίκτης της φετινής Basket League και τρίτος του ΠΑΟΚ μετά τους Άαρον Μπεστ και Άνταμ Σμιθ που έκανε τέσσερα κλεψίματα σε ένα παιχνίδι. Αυτή είναι η κορυφαία επίδοση της σεζόν.

*Με τους εννιά πόντους του στο σημερινό παιχνίδι, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης ξεπέρασε τους 1.600 σε 221 παιχνίδια στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

*Για δεύτερη φορά μετά το παιχνίδι με τον Ιωνικό, ο ΠΑΟΚ έμεινε χωρίς τάπα στη στατιστική του.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected