Κατηγορίες
Basket

Νίκη του ΦΟ Αριδαίας επί του Άθλου Αλεξάνδρειας με 73-61 και ισοβαθμία στην κορυφή!

Στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής του Γ’ ομίλου του πρωταθλήματος εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΜ και μετά από έναν συγκλονιστικό αγώνα, ο ΦΟ Αριδαίας επικράτησε του Άθλου Αλεξάνδρειας με 73-61.

Πλέον οι δύο ομάδες συγκατοικούν στην κορυφή του ομίλου, με την ομάδα της Αλεξάνδρειας να έχει το πλεονέκτημα της διαφοράς των μεταξύ τους αγώνων δύο αγωνιστικές πριν το τέλος.

Η ομάδα της Αριδαίας ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα επιθετικά, βρίσκοντας λύσεις από μέση και μακρινή απόσταση, προηγούμενη στο πρώτο δεκάλεπτο με 25-16.

Στο δεύτερο η άμυνα ζώνης του Άθλου σε συνδυασμό με την αστοχία στις ελεύθερες βολές των γηπεδούχων οδήγησε στη μείωση του σκορ στο ημίχρονο σε 36-31.

Ισορροπημένο ήταν και το τρίτο δεκάλεπτο με τους παίκτες της Αριδαίας να ολοκληρώνουν βιαστικά τις επιθέσεις τους με την πίεση της κάλυψης της διαφοράς του πρώτου αγώνα και τους φιλοξενούμενους να το εκμεταλλεύονται και να μειώνουν στο τέλος στον πόντο 51-50, με το παιχνίδι ουσιαστικά να ξεκινάει από την αρχή.

Στην τελευταίο δεκάλεπτο ο Φ.Ο. Αριδαίας στηρίχθηκε πλέον και αυτός σε άμυνα ζώνης και ειδικότερα στην 1-2-2 με προσαρμογές, εγκλώβισε τους εξαιρετικούς περιφερειακούς παίκτες του Άθλου και με ορθολογικότερες επιλογές στην επίθεση δημιούργησε μια διαφορά ασφαλείας επικρατώντας με το τελικό 73-61.

Δεκάλεπτα: 25-16, 36-31, 51-50, 73-61

ΦO Αριδαίαςω(Αναστασιάδης): Σιδηρόπουλος, Κληντσάρης 7, Σαρικούδης 4, Παυλίδης, Παντής, Βασίλογλου Θ., Δουλκερίδης 9(1), Τσακίρης 2, Πετρούδης 17, Βασίλογλου Ι. 8(2), Τεντζέρης, Αμπάρης 26(2).

Άθλος Αλεξάνδρειας (Αγγέλης): Αγγέλης, Μούτσα 4, Τακούτης 2, Χαριτόπουλος 13, Ντάμτσης 6, Παύλου 8, Ντάβλης, Παπαζήσης 3(1), Στάκταρης, Τσαρουχάς 25(3), Χατζηλεμονιάς.