Κατηγορίες
Super League 1

Την ανατροπή με Ντάουντα η ΑΕΛ! (photos)

Η ΑΕΛ πήρε μία σημαντική εντός έδρας νίκη κερδίζοντας στο AEL FC ARENA τον ΝΠΣ Βόλος με σκορ 2-1 και μάλιστα με ανατροπή στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League 1.

Όπως αναφέρει το athleticlarissa, η ομάδα της Λάρισας ήταν σαφώς ανώτερη από τον αντίπαλο που πάλεψε ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος. Οι νικητές θα μπορούσαν να είχαν «καθαρίσει» από νωρίτερα το ματς αν ήταν περισσότερο εύστοχοι και τυχεροί (δύο δοκάρια είχε η ΑΕΛ). Σημαντική η βοήθεια του κόσμου που βρέθηκε μαζικά στο γήπεδο.

Στο πρώτο ημίχρονο έγινε ένα δυνατό παιχνίδι με φάσεις και από τις δύο πλευρές και την μπάλα πάνω – κάτω. Στο 6′ ο Τόρες έκανε το σουτ από τα αριστερά, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Κρίστινσον.

Δύο λεπτά μετά η ΑΕΛ είχε δοκάρι με τον Φατιόν. Η φάση ξεκίνησε με τον Μιλοσάβλιεβιτς να στρώνει τη μπάλα στον Φατιόν που σουτάρει με τη μία, με τη μπάλα να χτυπά στο δεξί της εστίας του Βόλου.

Στο 38’ έγινε το 0-1 με σουτ του Τόρες από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μετά από σέντρα του Ντεντάκη. Στο 46’ νέα μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΛ να σκοράρει με την μπάλα να σταματά στο δοκάρι. Ο Καρανίκας έκανε το σουτ η μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μελίσσα, στην επαναφορά σουτ του Νούνιτς, έδιωξαν πάνω στη γραμμή οι αμυντικοί. Στο 47’ ο Μουνίθ βγήκε τετ-α-τετ με τον Κρίστινσον όμως το πλασέ του ήταν αδύναμο, με τον πορτιέρο της ΑΕΛ να μπλοκάρει τη μπάλα.

Και στην επανάληψη το ματς ήταν πολύ ενδιαφέρον με την ΑΕΛ να πιέζει ακόμη περισσότερο και να προσπαθεί για την ανατροπή, κάτι που τελικά κατάφερε στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα.

Στο 48’ φάουλ για την ΑΕΛ με τον Κάτσε να σημαδεύει τον Μπράλιτς, όμως η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα φάουλ η ΑΕΛ, με τον Κάτσε να το εκτελεί, και η μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Στο 56’ η ΑΕΛ έφερε το ματς στα ίσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι σε χέρι του Μαξ μετά από σέντρα του Ασούμπρε. Ένα λεπτό μετά Ο Φατιόν ευστόχησε στο πέναλτι και έκανε το 1-1.

Στο 68′ ο Ουάρντα έκανε το σουτ, ο Μελίσσας απέκρουσε την μπάλα, εκείνη έφτασε στον Καρανίκα που σέντραρε, κεφαλιά του Ντάουντα νέα εντυπωσιακή επέμβαση του πορτιέρο του Βόλου.

Ένα λεπτό μετά νέα χαμένη ευκαιρία για τους “βυσσινί”. Ο Ασούμπρε πάσαρε στον Ντάουντα ο οποίος από πλάγια δεξιά έκανε το σουτ, αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Στο 71′ ο Κάτσε έκανε την σέντρα από τα αριστερά, κεφαλιά του Μόρα η μπάλα πάνω από την εστία.

Στο 77′ ατομική προσπάθεια του Ουάρντα όμως η μπάλα πέρασε άουτ στο σουτ που έκανε ο Αιγύπτιος. Στο 84′ η ΑΕΛ έκανε την ολική ανατροπή! Ο Κρίστινσον με απευθείας βολέ βρίκε τον Ντάουντα ο οποίος έφυγε στη πλάτη της άμυνας του Βόλου και με ωραίο πλασέ δίνει προβάδισμα στην ομάδα του, 2-1.

Συνθέσεις

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Ζίζιτς (46’ Ασούμπρε), Μόρας, Μιλοσάβλιεβιτς (77’ Μπούστος), Καρανίκας, Ουάρντα, Κάτσε, Μπράλιτς, Νούνιτς (67’ Ντάουντα), Αντόνι, Στάνκοβιτς.

ΝΠΣ Βόλος (Χουάν Φεράντο): Μελίσσας, Δημόπουλος, Τσίκα, Φεράρι, Ντεντάκης, Τσοκάνης, Μαξ (88’ Ατιάτ), Ζοάο (70’ Μυστακίδης), Τόρες, Μουνίθ, Μάντζης (79’ Λύρατζης).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected