Κατηγορίες
Basket

Μία ακόμη μέρα με ρεκόρ για τον Μαυροκεφαλίδη

Τα ατομικά επιτεύγματα είναι στη ημερήσια διάταξη σχεδόν σε κάθε αγωνιστική για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη και το χθεσινό παιχνίδι του Ιωνικού στη Λήμνο με τον Ήφαιστο δεν αποτέλεσε εξαίρεση.

Ο διεθνής φόργουορντ έκανε, στατιστικά, την καλύτερη φετινή εμφάνιση του έχοντας 32 βαθμούς στο ranking έναν περισσότερο από το ματς με τον ΠΑΟΚ, συνδυάζοντας την με μία σειρά από αξιοσημείωτα επιτεύγματα. Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Ο Μαυροκεφαλίδης με τους 29 πόντους του σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ περιόδου αφού είχε 25 στην πρεμιέρα με το Λαύριο. Με αυτούς έφτασε τους 2.973 και έγινε ο 28ος σκόρερ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος αφού ξεπέρασε χθες τον Μάικ Μπατίστ (2.948) και τον Χρήστο Ταπούτο (2.970).

Έχοντας 6/13 δίποντα έφτασε τα 996 εύστοχα στην κατηγορία και “έπιασε” στη 13η θέση της αντίστοιχης λίστας τον Νίκο Χατζή.

Με τα πέντε αμυντικά ριμπάουντ που είχε στο ματς της Λήμνου, έφτασε τα 927 και έγινε ο 21ος της σχετικής λίστας της Basket League, αφήνοντας πίσω τους τους Φραγκίσκο Αλβέρτη και Μπακ Τζόνσον που είχαν από 923.

Όλα αυτά στο 317ο παιχνίδι του στην κατηγορία με το οποίο έφτασε στην 37η θέση της λίστας τους Γιώργο Μπαλογιάννη και Φράνκο Νάκιτς.

Κατά τα άλλα…

*Ο Ρόλαντ Σάφτενααρ έγινε χθες ο 72ος ξένος παίκτης στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος και 4ος από αυτούς που αγωνίζονται και φέτος σε αυτό -Μιλόσεβιτς, Τέπιτς και Λίποβι είναι οι υπόλοιποι- που έφτασε τις 100 συμμετοχές. Ο Ολλανδός είχε κάνει ντεμπούτο στις 12 Οκτωβρίου 2014 στο ματς ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο 88-79, ως παίκτης των Κρητικών.

Παράλληλα με την 100ή εμφάνιση του στην κατηγορία, ο Σάφτενααρ ξεπέρασε και τους 900 πόντους σε αυτήν σημειώνοντας 12 κόντρα στον Ήφαιστο.

*Σε ομαδικό επίπεδο, ο Ιωνικός έφτασε στο “διπλό” ισοφαρίζοντας την κορυφαία επίδοση εύστοχων τρίποντων με 12, όσα είχε και κόντρα στον ΠΑΟΚ αλλά με επτά περισσότερες προσπάθειες (χθες είχε 26 και απέναντι στον Δικέφαλο 33). Στον αντίποδα όμως πήρε λιγότερα επιθετικά ριμπάουντ από κάθε άλλη φορά (4).

Από την πλευρά του Ηφαίστου…

*Με την 417η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα, ο Μιχάλης Πελεκάνος έγινε ο 14ος της σχετικής λίστας από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) αφού ξεπέρασε τον Απόστολο Κόντο.

Ο πολύπειρος φόργουορντ παράλληλα, με τους επτά πόντους που είχε χθες έφτασε τους 3.151 και έγινε ο 21ος σκόρερ στην ιστορία του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93) αφού προσπέρασε τον Ζάρκο Πάσπαλι (3.146).

*Ο Σον Έβανς ήταν από εκείνους που προσπάθησαν περισσότερο για τον Ήφαιστο φτάνοντας σε “double-double” (14 πόντοι, 11 ριμπάουντ) για δεύτερη φορά στη σεζόν μετά το ματς με την ΑΕΚ (14π, 13ρ.). Ο Αμερικανός της ομάδας της Λήμνου έγινε ο τέταρτος παίκτης της φετινής Basket League που έφτασε σε μία τέτοια επίδοση για περισσότερες από μία φορά.

Ακόμη ο Αμερικανός με τους 17 πόντους του ξεπέρασε τους 700 σε 60 συμμετοχές στο ελληνικό Πρωτάθλημα ενώ με τα 11 ριμπάουντ του έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του Ηφαίστου που φτάνει και ξεπερνά τα 300.

Παράλληλα ο Έβανς κλέβοντας μία φορά την μπάλα, έφτασε τα 36 κλεψίματα με τον Ήφαιστο και “έπιασε” στην 1η θέση της σχετικής λίστας τον Τόντρικ Γκότσερ.

*Με τα πέντε ριμπάουντ που είχε χθες ο Τζέρι Σμιθ έγινε ο 5ος παίκτης στη διετή ιστορία του Ηφαίστου στην κατηγορία που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό.

Παράλληλα ο Αμερικανός γκαρντ έγινε χθες ο 2ος που έφτασε σε διψήφιο αριθμό κοψιμάτων μετά τον Αντουέιν Ουίγκινς που είχε 16 στο περσινό Πρωτάθλημα.

*Ο Δημήτρης Σταμάτης είχε χθες επτά πόντους και έγινε ο 9ος παίκτης που φτάνει σε τριψήφιο αριθμό με τη φανέλα του Ηφαίστου.

*Με μοναδική εύστοχη βολή του (1/2) ο Μιχάλης Τσαϊρέλης έφτασε τις 400 σε 278 ματς στην Basket League (400/613).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected