Κατηγορίες
Super League 1

60 χρόνια Α’ Εθνική, σαν σήμερα 2 Δεκεμβρίου : Το καρέ του Ιβ Τριαντάφυλλου και το γκολ του Καπουράνη που έκρινε το ΠΑΟ-ΑΕΚ

1967

Στο «Απόστολος Νικολαϊδης» το δυνατό Αιγάλεω υποδέχεται τον φορμαρισμένο Άρη του Σεβεριάνο Κορέια.

Ο Κώστας Παπαϊωάννου μετά το πρώτο του γκολ για τον Άρη στην Κύπρο, βάζει άλλα δύο, κερδίζει και ένα πέναλτι, αλλά το Αιγάλεω απαντά στο δεύτερο ημίχρονο και ισοφαρίζει σε 3-3 (19’ σουτ Λάρδας, 46’ σουτ Χρυσοστόμου, 58’ σουτ Μαρκόπουλος – 14’ πέναλτι Ραπτόπουλος, 21’ σουτ Παπαϊωάννου, 44’ σουτ Παπαϊωάννου).

1973

Ο Απόλλων Καλαμαριάς δυσκολεύει για ένα ημίχρονο τον Ολυμπιακό, που όμως έχει σε καλή μέρα τον Ιβ Τριαντάφυλλο και στο δεύτερο επικρατεί με 5-1, αφού ο ομογενής από τη Γαλλία επιθετικός κάνει καρέ (13’ σουτ, 52’ σουτ, 56’ σουτ, 74’ σουτ Τριαντάφυλλος, 70’ σουτ Γκαϊτατζής – 34’ σουτ Φουλατσικλής).

Είναι το 8ο καρέ για παίκτη του Ολυμπιακού, αφού είχαν προηγηθεί τέσσερα του Γιώργου Σιδέρη, δύο του Αριστείδη Παπάζογλου και ένα του Νίκου Γιούτσου.

1995

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ακολουθούν από κοντά την ΑΕΚ και το ντέρμπι του σαββατόβραδου στο Νέο Φάληρο είναι πολύ κρίσιμο.

Ο Παναθηναϊκός παίρνει σπουδαία νίκη 2-1 με γκολ ενός πρώην «ερυθρόλευκου», του Γιώργου Καπουράνη, αφού χρειάστηκε και να αποκρούσει ο Γιόζεφ Βάντσικ πέναλτι του Γιώργου Σκαρτάδου (59’ σουτ Καραπιάλης – 51’ σουτ Μπορέλι, 88’ σουτ Καπουράνης).

2007

Ο Ολυμπιακός πηγαίνει στο Περιστέρι και δείχνει να είναι σε καλή μέρα, αφού σκοράρει γρήγορα.

Στο 79’ ήδη προηγείται 3-0 και ο Αντώνης Νικοπολίδης βγαίνει να μαρκάρει ένα μικρό Παραγουανό, τον Σάντσες, που έχει μπει αλλαγή.

Τον βρίσκει άτσαλα και ο διαιτητής του δίνει δεύτερη κίτρινη.

Είναι η μοναδική αποβολή του Νικοπολίδη σε 370 αγώνες πρωταθλήματος σε ένα παιχνίδι που η ομάδα του τελικά επικράτησε 3-1 (90’ κεφαλιά Κορακάκης – 11’ κεφαλιά Στολτίδης, 31’ σουτ Λούα Λούα, 71’ σουτ Κοβάτσεβιτς).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected