Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Παίδων σε Elite Round 2019/2020 και προκριματικά 2020/2021

Η Εθνική Ομάδα των Παίδων θα αντιμετωπίσει την Ουκρανία, την Τουρκία και τη Λευκορωσία στο πλαίσιο της Elite Round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2019-20, οι αγώνες της οποίας θα διεξαχθούν τον Μάρτιο του 2020.

Η Ελλάδα συμμετείχε στο Α΄ γκρουπ δυναμικότητας, ήταν η πρώτη ομάδα που βγήκε από την κληρωτίδα και τέθηκε επικεφαλής του 1ου ομίλου.

Στην τελική φάση, η οποία θα διεξαχθεί στην Εσθονία (21/05-06/06/2020) θα λάβουν μέρος, εκτός της διοργανώτριας, οι ομάδες που θα πρωτεύσουν στους οκτώ ομίλους καθώς και οι εφτά καλύτερες δεύτερες, για τις οποίες θα ληφθούν υπόψιν μόνον τα αποτελέσματα με τις πρώτες και τις τρίτες των ομίλων τους.

Πραγματοποιήθηκε επίσης η κλήρωση της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U17 2020-21, οι αγώνες της οποίας θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2020. Η Εθνική Παίδων θα συμμετάσχει στον όγδοο όμιλο με αντιπάλους την Αγγλία, το Αζερμπαϊτζάν και το Σαν Μαρίνο.

Η Εθνική μας έλαβε μέρος στην κλήρωση ως μέλος του Β΄ γκρουπ δυναμικότητας. Η Ολλανδία και η Ισπανία ως πρώτες της ευρωπαϊκής κατάταξης της κατηγορίας θα περάσουν απευθείας στην Elite Round, όπου θα προκριθούν επίσης οι δύο πρώτες του καθενός από τους 13 ομίλους της πρώτης φάσης, όπως επίσης και οι τέσσερις καλύτερες τρίτες (υπολογίζονται για τις τρίτες μόνο τα αποτελέσματα με τις δύο πρώτες ομάδες).

Η τελική φάση θα διεξαχθεί στην Κύπρο. Από την Elite Round θα προκύψουν 15 ομάδες, οι οποίες μαζί με τη διοργανώτρια θα διεκδικήσουν στη Μεγαλόνησο το τρόπαιο της κατηγορίας.

* Την κλήρωση πραγματοποίησε ο αρχηγός της Εθνικής Γερμανίας του 2019, Μάρτον Ντάρνται, ο οποίος παρέλαβε για λογαριασμό της ομάδας του το βραβείο Fair Play για την προηγούμενη διοργάνωση, από τον Γενικό Γραμματέα της UEFA κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected