Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Σαν σήμερα το ντεμπούτο του Λιονέλ Μέσι στο Champions League (vid)

Ο Λιονέλ Μέσι έκανε πριν ακριβώς 15 χρόνια (7/12/2004) το ντεμπούτο του στο Champions League, αντιμετωπίζοντας στην Ουκρανία τη Σαχτάρ Ντόνετσκ για τη φάση των ομίλων.

Έχει κατακτήσει έξι Χρυσές Μπάλες, σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, είναι ο κορυφαίος της γενιάς και ένας από τους καλύτερους (για πολλούς ο καλύτερος) όλων των εποχών.

Όσα και αν γραφτούν για τον Λιονέλ Μέσι, είναι πολύ λίγα. Ο άνθρωπος είναι εξωγήινος και τα επιτεύγματά του στο χορτάρι είναι εξωπραγματικά.

Με 140 συμμετοχές και 114 γκολ στο Champions League με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, είναι και ο «βασιλιάς» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, μετρώντας και τέσσερα τρόπαια (2006, 2009, 2011, 2015). Παράλληλα, έχει αναδειχθεί και έξι φορές πρώτος σκόρερ του θεσμού. Ένας ζωντανός μύθος του ποδοσφαίρου…

Όπως αναφέρει το football-academies, ο Μέσι έκανε ντεμπούτο στο Champions League στις 7 Δεκεμβρίου 2004, με τον Φρανκ Ράικαρντ να του δίνει φανέλα βασικού στον αγώνα με τη Σαχτάρ στο Νόνετσκ. Ο Αργεντινός δεν μπόρεσε να σκοράρει σε εκείνο το ματς, αλλά πήρε το βάπτισμα του πυρός. Τα υπόλοιπα είναι η ιστορία του μέχρι σήμερα, η οποία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση!

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected