Κατηγορίες
Super League 1

60 χρόνια Α’ Εθνική, σαν σήμερα 18 Δεκεμβρίου : Το ντεμπούτο Μπάγεβιτς και το χατ-τρικ του Φράνσις Ντόε

1960
Ο Ολυμπιακός είναι πέντε αγώνες χωρίς νίκη και ο αγώνας με την ΑΕΚ, που έχει χάσει ήδη τέσσερις φορές στη σεζόν, είναι κρίσιμος. Ο Μπάμπης Κοτρίδης πετυχαίνει το μοναδικό του γκολ στην Α’ Εθνική, ανοίγοντας το σκορ με πέναλτι, και παράλληλα ανοίγει το δρόμο για τη νίκη του Ολυμπιακού με 3-1 (21’ πέναλτι Κοτρίδης, 38’ σουτ Ποσειδών, 70’ σουτ Μπέμπης – 72’ κεφαλιά Νεστορίδης)

1977
Στο «Νίκος Γκούμας» η ΑΕΚ υποδέχεται την Καστοριά και στην επίθεσή της, πλην των Μαύρου και Τάσου, βρίσκεται και ένα νέο πρόσωπο. Ο επιθετικός Ντούσαν Μπάγεβιτς, που μπορεί να είχε αποκτηθεί το καλοκαίρι, αλλά είχε τραυματιστεί σοβαρά σε φιλικό. Η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 (43’ πέναλτι Τάσος). Ο Μπάγεβιτς έπαιξε 107 αγώνες με την ΑΕΚ στην Α’ Εθνική, βάζοντας 64 γκολ και κατέκτησε ως παίκτης δύο πρωταθλήματα.

2005
Η Καλλιθέα δεν έχει ξεκινήσει καλά το πρωτάθλημα και το παιχνίδι με τον Ατρόμητο είναι κρίσιμο. Αν και η Καλλιθέα προηγείται με 2-0 από το ημίχρονο, ένας παίκτης που μπαίνει αλλαγή, ο Φράνσις Ντόε, είναι ο πρωταγωνιστής του Ατρομήτου, που τον οδηγεί σε ανατροπή 2-3 (37’ σουτ Βενέτης, 44’ σουτ Λαζανάς – 47’ σουτ, 90’ σουτ Ντόε, 55’ πέναλτι Ζαχαρόπουλος). Η Καλλιθέα στο τέλος της σεζόν υποβιβάζεται και ο Ατρόμητος τερματίζει έβδομος.

2010
Ο Παναθηναϊκός είναι ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό και πλησιάζοντας στο τέλος του πρώτου γύρου υποδέχεται τον Ολυμπιακό Βόλου, που είναι στη μέση της βαθμολογίας. Η ομάδα της Θεσσαλίας σπάζει την παράδοση, που την ήθελε να έχει μόνο ήττες – οκτώ – στις επισκέψεις της στον Παναθηναϊκό, και νικά με 1-0 (78’ σουτ Μόνχε). Ο Ολυμπιακός Βόλου στο «Σπύρος Λούης» αργότερα νικά και την ΑΕΚ, για να φτάσει στα πλέι οφ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected