Κατηγορίες
Διάφορα - Εργασιακά

“Βροχή” οι καταγγελίες για τους απορριφθέντες του Κοινωνικού Μερίσματος!

Τσουνάμι διαμαρτυριών και καταγγελιών σήκωσε η έναρξη των αιτήσεων για το Κοινωνικό Μέρισμα 2019.

Χιλιάδες δικαιούχοι που ορίζει η κοινή υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών, απορρίπτονται από το koinonikomerisma.gr και την χορήγηση του έκτακτου επιδόματος χωρίς καμία εξήγηση και αιτιολογία

Αμέτρητα είναι τα μηνύματα των αναγνωστών του Dikaiologitika News που διαμαρτύρονται ότι ενώ καλύπτουν όλα τα κριτήρια για το κοινωνικό μέρισμα 2019, όπως καθορίστηκαν από την κυβέρνηση και το υπουργείο Οικονομικών και η πλατφόρμα koinonikomerisma.gr τους απορρίπτει χωρίς καν να τους αναφέρει τον λόγο της απόρριψης, βυθίζοντας τους ενδιαφερόμενους στο σκοτάδι.

Η ΗΔΙΚΑ ενώ άνοιξε την πλατφόρμα για αιτήσεις, δεν φρόντισε καν να δώσει οδηγίες για την υποβολή, αλλά ούτε και είχε κάνει πρόβλεψη στο σύστημα με την υποβολή της αίτησης, να εξηγεί τους λόγους για τους οποίους απορρίπτεται ένας μη δικαιούχος.

Το μεγάλο πρόβλημα όμως εντοπίστηκε ότι απορρίπτονται δικαιούχοι ΑμεΑ που η κοινή υπουργική απόφαση τους εντάσσει ανεξαιρέτως, με μοναδική προϋπόθεση να λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα του ΟΠΕΚΑ. Τελικά, μετά από πολλές ώρες θύελλας που έχει ξεσπάσει με τις απορρίψεις δικαιούχων από το κοινωνικό μέρισμα η ΗΔΙΚΑ έδωσε μια διευκρίνιση σε σχέση με τις περιπτώσεις ΑμεΑ και το ποιος θα πρέπει να υποβάλλει την αίτηση για να εγκριθεί (ΕΔΩ)

Να υπενθυμίσουμε ότι δικαιούχοι δεν είναι όσοι λαμβάνουν αναπηρική σύνταξη από τον ΕΦΚΑ αλλά μόνο αυτοί που λαμβάνουν το παραπάνω προνοιακό επίδομα του ΟΠΕΚΑ.

Το πρόβλημα όμως εντοπίζεται και στην κατηγορία των ανέργων, βραχυχρόνια και μακροχρόνια, με πολλούς από τους δικαιούχους που ορίζει πάντα η ΚΥΑ να τίθενται εκτός χορήγησης.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα απόρριψης αναγνωστών του Dikaiologitika News

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected