Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ο 17χρονος Έλληνας που είναι ο παίκτης-αποκάλυψη στην Ελβετία! (vid)

Το gazzetta.gr γράφει σήμερα για τον Λεωνίδα Στεργίου της Σεν Γκάλεν, ο οποίος στα 17 του θεωρείται ως ένα από τα σπουδαιότερα prospects του ελβετικού ποδοσφαίρου απασχολώντας ήδη μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Ο ελληνικής καταγωγής στόπερ, ο οποίος είναι διεθνής με την U17 και U19 της Εθνικής Ελβετίας πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Σεν Γκάλεν τον περασμένο Φεβρουάριο και έκτοτε καθιερώθηκε στην ενδεκάδα του ελβετικού συλλόγου.

Είναι χαρακτηριστικό πως από τις 18 ματς που έχει δώσει η ομάδα του μέχρι στιγμής, ξεκίνησε στο αρχικό σχήμα στα 16, ενώ απουσίασε σε δύο αγώνες λόγω τραυματισμού.

Ο Στεργίου, ο οποίος παρά την ηλικία του, διακρίνεται για την ηρεμία που χαρακτηρίζει το παιχνίδι του, την ταχύτητα του, αλλά και τις σωστές τοποθετήσεις του, μπορεί να αγωνιστεί και ως δεξιός μπακ.

Το όνομα του ακούγεται συνεχώς στην Ελβετία και συνιστά έναν από τους κύριους λόγους της φετινής πορείας της Σεν Γκάλεν που απέχει μόλις τρεις βαθμούς από την πρωτοπόρο Γιουνγκ Μπόις. Mάλιστα, συγκαταλέγεται ήδη στους κορυφαίους σέντερ μπακ του πρωταθλήματος!

Ο Στεργίου αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Γερμανού τεχνικού της ελβετικής ομάδας, Πέτερ Ζάιντλερ, ο οποίος τον παρακολούθησε σε τουρνουά της U21 ομάδας που διεξήχθη στη Στουτγκάρδη.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected