Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Το εκπληκτικό ρεκόρ του Δημήτρη Γρηγοριάδη κάτω από τα γκολπόστ του Μακεδονικού

Οι αμυντικές επιδόσεις του Μακεδονικού δεν έχουν περάσει απαρατήρητες στη φετινή σεζόν, αφού είναι πραγματικά εντυπωσιακές.

Όπως αναφέρει η επίσημη σελίδα της ομάδας, οι «πράσινοι» έχουν δεχτεί μόλις 5 γκολ στις 14 αναμετρήσεις που έδωσαν φέτος (16 με τις άνευ αγώνος νίκες κόντρα σε ΑΟ Σειρήνα και Άρη Παλαιοχωρίου), διανύοντας μάλιστα στην αρχή της σεζόν ένα διάστημα 648 αγωνιστικών λεπτών δίχως να δεχτεί τέρμα!

Φορώντας τα… γάντια του από τη δεύτερη αγωνιστική και έπειτα, ο Δημήτρης Γρηγοριάδης ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη του παραπάνω ρεκόρ, δεχόμενος για πρώτη φορά γκολ από τον ΠΑΣ Φλώρινα, επτά αναμετρήσεις μετά!

Μάλιστα, η χρησιμότητα του πρώην γκολκίπερ του ΦΑΣ Νάουσα και του Ηρακλή γινόταν με τον καιρό όλο και πιο εμφανής, αφού οι εμφανίσεις και οι αποκρούσεις του στα τοπικά ντέρμπι κόντρα σε Θερμαϊκό και Αγροτικό Αστέρα ήταν σπουδαίας σημασίας στο δρόμο για τη «λευκή» ισοπαλία στη Θέρμη και το διπλό στον Εύοσμο αντίστοιχα, δίχως την παραβίαση της δικής του εστίας.

Αποκορύφωμα, όλων, βέβαια, ήταν η εμφάνιση του κόντρα στον ΑΣ Γιαννιτσά (φώτο πάνω), όπου οι συνθήκες για τον Μακεδονικό δυσκόλεψαν ήδη από το πρώτο ημίχρονο με τον τραυματισμό του Κωνσταντινίδη και την αποβολή του Χατζηκωνσταντίνου. Ο Γρηγοριάδης είπε και πάλι «στοπ» στους Κιλκισιώτες και κράτησε το «μηδέν» για την ομάδα του με τρομερές αποκρούσεις, για να ολοκληρώσει τη χρονιά με ακόμη ένα clean sheet, στην Αγκαθιά (0-0).

Κλείνοντας το μισό της σεζόν, πλέον, ο 23χρονος τερματοφύλακας μετρά 13 εμφανίσεις και 10 αγώνες δίχως να δεχτεί γκολ, διατηρεί δηλαδή ανέπαφη την εστία του στο 77% των αναμετρήσεων στις οποίες αγωνίζεται!

Φυσικά, μεγάλο μερίδιο στο εντυπωσιακό παραπάνω στατιστικό φέρει η συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας του Ανδρέα Παντζιαρά, που θωρακίζει την περιοχή της και απομακρύνει τον κίνδυνο στις περισσότερες περιπτώσεις, υπερασπιζόμενη επιτυχώς τα μετόπισθεν.

Ενδεικτικά, ανάμεσα στους αμυντικούς ποδοσφαιριστές, το 10/13 είναι ένα στατιστικό που ανήκει εξίσου στον Γιάννη Ανδρέου, ενώ Παναγιώτης Τσιαμπάζης μετρά 9/13, ο Σάκης Σάββας 10/14 και ο Μάριος Χατζηκωνσταντίνου 6/11.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected