Κατηγορίες
Αθλήματα

Νικητής στα σημεία ο Κύργιος, με ψηλά το κεφάλι ο Περβολαράκης (vids)

Στέφανος Τσιτσιπάς και Νικ Κύργιος έδωσαν έναν απίστευτο αγώνα με τρελό τένις και ο Κύργιος ήταν εκείνος που πανηγύρισε τελευταίος, κερδίζοντας “στο νήμα” τον αγώνα και το tie για την Αυστραλία.

Περισσότεροι από 100 winners σημειώθηκαν εκατέρωθεν και για την ακρίβεια ο Κύργιος είχε 59 και ο Τσιτσιπάς 56. Όπως αναφέρει το tennisnews.gr, ο 21χρονος Έλληνας πρωταθλητής έκανε συνολικά ένα εξαιρετικό ματς, αφού είχε μόνο 22 αβίαστα λάθη, 12 λιγότερα από τον Κύργιο, ο Κύργιος όμως κέρδισε 3 περισσότερους πόντους (119-116) και σίγουρα τον σημαντικότερο όλων, το πρώτο match point που είχε στο tie-break του 3ου σετ.

Κανείς από τους δυο δεν έφτασε σε break, με τον Κύργιο να είναι λίγο καλύτερος στο tie-break του 1ου σετ, στο οποίο ο Τσιτσιπάς κρατιόταν με νύχια και με δόντια, σβήνοντας 2 set point, δεν έσβησε όμως και το 3ο, με τον Κύργιο να κάνει τελικά το 9-7 και να μπαίνει μπροστά με σετ.

Τίποτα δεν πήγαινε καλά για τον Τσιτσιπά σε εκείνο το σημείο, που έδειχνε να έχει πολλά νεύρα, έχασε τα δυο πρώτα break point του παιχνιδιού στο 3ο game (1-2) και οι εκρήξεις του, του στοίχισαν και ένα point penalty. Αναγκάστηκε δυο φορές να σερβίρει για την παραμονή του στο παιχνίδι ο Στεφ, ο οποίος όμως έμεινε στο σετ, το έστειλε στο tie-break και εκεί ήταν αλάνθαστος, για να επιβληθεί με 7-3.

Στο 7ο game του 3ου σετ κατάφερε να δημιουργήσει το πρώτο και μοναδικό break point του στον αγώνα ο Κύργιος, με τον Τσιτσιπά να μένει όρθιος και να κρατάει το σερβίς του για το 4-3. Άλλο break point δεν υπήρξε και για μια ακόμα φορά τη λύση έδωσε το tie-break, όπου ο Τσιτσιπάς έκανε πρώτος mini-break για το 2-1, αλλά ο Κύργιος απάντησε αμέσως (2-2) και έκανε ακόμα ένα mini-break στο πρώτο του match point, για να επικρατήσει με 7-5 και να βάλει τέλος στο ματς, 2 ώρες και 35 λεπτά μετά από το πρώτο σερβίς.

Με ψηλά το κεφάλι ο Μιχάλης! (vid)

O Μιχάλης Περβολαράκης κοίταξε στα μάτια το Νο.48 του κόσμου, John Millman, διεκδίκησε ως το τέλος μια πολύ μεγάλη νίκη σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, αλλά τελικά “λύγισε” στο tie-break του 3ου σετ, αποχαιρετώντας με ψηλά το κεφάλι το ATP Cup.

O Μιχάλης Περβολαράκης κοίταξε στα μάτια το Νο.48 του κόσμου, John Millman, διεκδίκησε ως το τέλος μια πολύ μεγάλη νίκη σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, αλλά τελικά “λύγισε” στο tie-break του 3ου σετ, αποχαιρετώντας με ψηλά το κεφάλι το ATP Cup.

Στην τελευταία του αναμέτρηση στα μονά για το φετινό ATP Cup, ο Μιχάλης Περβολαράκης έκανε τον John Millman να δουλέψει πολύ σκληρά, για να πάρει τελικά μια πολύ δύσκολη νίκη με 4-6, 6-1, 7-6 (1) και να βάλει μπροστά την Αυστραλία στο tie με την Ελλάδα.

Μπαίνοντας στο τουρνουά ως το Νο.486 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Περβολαράκης είχε ένα ξεκίνημα στο 2020 που δύσκολα θα ξεχάσει. Αντιμετώπισε 3 παίκτες κορυφαίου επιπέδου, τους Felix Auger-Aliassime, Jan-Lennard Struff και Millman, ενώ σήμερα κατέκτησε και το πρώτο του σετ, απέναντι στον Millman και την Αυστραλία.

Έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο παιχνίδι ο 23χρονος Έλληνας τενίστας, προηγήθηκε με break στο 5ο game (3-2), ενώ λίγο έλειψε να κάνει και δεύτερο break στο 7ο game, όταν ο Millman χρειάστηκε να επιστρέψει από το 15-40 για να αποφύγει το 5-2 και να μειώσει σε 4-3. Παρά την πίεση, ο Περβολαράκης διαχειρίστηκε ψύχραιμα το σημαντικό προβάδισμα και υπερασπίστηκε το σερβίς του έως το τέλος του σετ, για να το κατακτήσει με 6-4.

Ο Millman πέρασε στην αντεπίθεση και προηγήθηκε γρήγορα με 5-0 στο 2ο σετ, δείχνοντας να το “καθαρίζει”. Χωρίς να δυσκολευτεί, ο 29χρονος Αυστραλός ισοφάρισε σε κάτι περισσότερο από μισή ώρα, καθώς σέρβιρε επιτυχώς για το 6-1 και έστειλε το παιχνίδι σε 3ο σετ.

Εκεί ο Μιχάλης τα έδωσε όλα και πάλεψε ως το τέλος για τη σημαντικότερη νίκη της καριέρας του. Κατάφερε να διατηρήσει ένα μικρό προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του σετ χάρη στο σερβίς του, σβήνοντας και 2 break point, ένα στο 7ο (4-3) και άλλο ένα στο 9ο game (5-4).

Στο tie-break δυστυχώς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει αυτή τη μεγάλη υπέρβαση, καθώς ο Millman απέκτησε γρήγορα ένα προβάδισμα με 4-0 και ο Περβολαράκης αναγκάστηκε να παίξει με λιγότερη ψυχραιμία και με περισσότερο ρίσκο στα χτυπήματά του, με αποτέλεσμα να κάνει πολλά λάθη και τελικά να χαθεί αυτό το tie-break με 7-1.

Ήταν αναμφίβολα η πιο καλή εμφάνιση του Μιχάλη στο τουρνουά, που φύλαγε για το τέλος το καλύτερό του και έμεινε στην Pat Rafter Arena του Μπρίσμπεϊν κόντρα στο Νο.48 του κόσμου για 2 ώρες και 25 λεπτά.

Παρόλα αυτά ο Μillman επιβεβαίωσε έστω κι έτσι τον τίτλο του φαβορί και η Αυστραλία προηγείται της Ελλάδας με 1-0, με την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Νικ Κύργιο να ακολουθεί.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected